Recept Pohanka s bryndzou Veg

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pohanku dáme do síta a propláchneme. Vodu uvedeme do varu, osolíme, přidáme pohanku, promícháme a odstavíme. Přikryjeme pokličkou, zabalíme do utěrky a dáme na 20 minut pod peřinu. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme pohanku, promícháme a pak vmícháme rozdrobenou brynzu a utřený česnek se solí. Podáváme ozdobené libečkem a s rajčaty nebo zeleninovým salátem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 08.07.05 vloženo
  • 13438x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g pohanky
  • 0,6 l vody
  • 200 g brynzy
  • 5 stroužků česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • mořská sůl
  • libeček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.08.19 20:47

Já místo oleje pecku sádla…
Ale ač se toto jídlo může zdát někomu chudé, tak chuťově tedy není chudé vůbec… je to SKVĚLÉ!

Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Pohanka s bryndzou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pohanka s bryndzou

Zuzka1973
2335 příspěvků 26.08.19 20:48

Já místo oleje pecku sádla…
Ale ač se toto jídlo může zdát někomu chudé, tak chuťově tedy není chudé vůbec… je to SKVĚLÉ! :palec:

Arome sokolik
3 příspěvky 02.09.13 12:15

Vyzkoušeno, moc dobré to bylo :) Děkuji za recept!

gabi
551 příspěvků 10.03.09 21:57
Re: Pohanka s bryndzou (Veg)

iva, mozno Ta teraz trosku sklamem, ale pohanka-semeno obsahuje iba zanedbatelne mnozstvo rutinu..niekto niekedy vypustil na internet dzina z flase o uzasnom posobeni pohanky na cievy, len zabudol podotknut, ze sa nejedna o semeno pohanky, ale o listy…aj napriek tomu, ze semeno pohanky neobsahuje vyznamne mnozstvo rutinu, je pohanka velmi hodnotna obilovina pre obsah aminokyselin, vitaminov, stopovych prvkov, flavonoidov…pre absenciu glutenu rozsiruje jedalnicek celiatikov

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.03.09 18:53
Re: Pohanka s bryndzou (Veg)

místo oleje jsem si rozškvařila slaninu. Jídlo je velmi syté a moc dobré. Použila jsem pohanku Lagris, ale po prochláchnutí jsem ji ještě spařila, slila a pak teprve v nové vroucí vodě nechala dojít. Doufám, že mi tam nějaký rutin zbyl, moje žíly hrají na schovku a jsou velmi křehké.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pohanka s bryndzou (Veg)

NÁDHERNÝ RECEPT! Bryndza, česnek… s pohankou… pro mé chuťové buňky něco jako báseň, forma třeba ritornel! Dávám do oblíbených a bude vyzkoušeno…

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pohanka s bryndzou (Veg)

Výborná úprava pohanky, vynikající kombinace chutí. Děkuji.

hartlova
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pohanka s bryndzou (Veg)

Mám prý zařadit pohanku do jídelníčku kvůli rutínu. Nejdřív jsem uvařila obyč. pohanku Lagris jako přílohu k masu a bylo to fuj a hořké. Teď jsem si udělala pohanku ze Zdravé výživy, propláchla jsem ji před vařením, (nevařila jsem ji, ale nechala dojít pod peřinou, jak se patří) a udělala jsi ji s brynzou podle tohoto receptu. Je to MŇAMKA.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Pohanka s bryndzou (Veg)

Jiná varianta:
400 g loupané pohanky, 7.5 dl vody, 250 g brynzy nebo netučného tvarohu, 5 stroužků česneku, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje, petrželová nať a rajče na ozdobu (a pod peřinkou ji necháme 30 minut) :-))

Yvette
704 příspěvků 09.07.05 03:05
Re: Pohanka s brynzou (Veg)

To je basta, pohanku mam moc rada a kdysi jsem to delavala v CR. A kdyz jsem nemela po ruce bryndzu, tak jsem tam dala Lucinu a nebo taveny syr typu Apetito. V tom pripade jsem tam nedavala cesnek, ale na drobno nakrajenou zesklovatelou cibulku. Evicko, Ty mi delas teda chute, jeste, ze co nevidet navstivim muj rodny kraj. Ze zdejsi pohanky uvarim maltu, ktere moje oko nemuze pozrit.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Pohanka s brynzou

evo, to si také nechám líbit, kde je česnek a brynza to je moje. Ukládám oblíbené.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz