Recept Pohanka naslano

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Pohanku vsypeme na cedník a dvakrát spaříme vařící vodou. Necháme okapat, vsypeme do hrnce, zalijeme půllitrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme několik lžic oleje, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, lehce ji osmahneme, vhodíme na tenké plátky pokrájený česnek, vmícháme na proužky nakrájenou papriku, na dílky nakrájená rajčata, osolíme a lehce ochutíme majoránkou. Mírně podlijeme a dusíme asi pět minut. Vařené uzené maso nebo salám nakrájíme na kostičky a vmícháme do horké pohanky. Přimícháme i dušenou zeleninu, vše ještě dochutíme solí a hned podáváme ozdobené lžicí zakysané smetany a snítkou petrželky.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 28.07.05 vloženo
  • 13649x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 200 g pohanky
  • 1/2 l vody
  • sůl
  • olej
  • 1/2 KL majoránky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g uzeného masa (zauzený měkký salám)
  • 3 rajčata
  • 1 větší paprika
  • zakysaná smetana
  • petrželka.

Doporučená příloha

  • nechávám na Vás

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pohanka naslano

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pohanka naslano

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pohanka naslano

Ja mám s pohánkou takúto skúsenosť: varte ju tak, ako Taliani varia rizoto. Pridávajte toľko tekutiny, koľko vstrebe a keď je vstrebaná, pridajte ďaľšiu, ale horúcu. Osvedčilo sa mi prepláchnuť pohánku pred akoukoľvek úpravou vriacou vodou. Z lámanky som ešte nevarila. Inak, pohánka mi chutí strašne moc. Majte sa krásne.

blueska
149 příspěvků 28.7.05 14:02
Re: Pohanka naslano
blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pohanka naslano

Byla jsem přímo v pohankovém mlýně u pana Šmajstrly ve Frenštátě a ten mi toho napovídal :-))), ale důležitá zá:,–(a je tato :
Obecné zá:,–(y přípravy
Před přípravou propláchneme studenou vodou. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme, aby nedošlo ke ztrátě rutinu. Vaříme 2-3 minuty a 30 minut necháme stát, nemícháme.

Lámanku necháme stát 15 minut.
více na http://www.probio.cz/recepty.htm

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pohanka naslano

kltko z toho si nic nedělej, žádný trik v tom není i já někdy pohanku nesvedu na 1. Tak to je i s rýží, vaříme ji pro psy a je krásně sypká (protože na tom nezáleží), a příště je to kejda. Vtip bude v tom vystihnout ten správný okamžik…

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pohanka naslano

a grečnaja káša, tá uplne obyčajná nebude?
minule sa mi skoro podarila, skoro ani mazľavá nebola, ale asi je nejaký trik na to, že pohanka je mäkká, ale sypká. Hlevne ten trik by som rád vedel :o)
a poliať maslom, joj, to je dobrá vec

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Ořechový koláč Ořechový koláč
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz