Recept Pogacice - Srbské pagáče / chlieb

Srbská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pogacice - Srbské pagáče / chlieb

Postup

Zo vsetkych surovin zamiesime cesto. Mlieko pridavame postupne tak, aby sme mali vlacne cesto ako na nase pagace.

Prikryte nechame vykysnut az zvacsi objem.

Rozdelime na gulocky (asi 12), tie utlapkame alebo vyvalkame na placky na placky, ukladame do maslom vymastenej formy ako je na obrazku, este raz ich dobre omastime roztopemnym maslom, posypeme sezamom, nechame 10 minut podkysnut a dame piect do vyhriatej rury.

Dobre su k jedlu, k dipom, ku salatom, k mlieku, jogurtu ale aj len tak…

Dobru chut :)

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 14.05.11 vloženo
  • 6972x zobrazeno

Ingredience

  • 250 ml mlieka
  • 1 PL soli
  • 10 gr drozdia
  • 3 az 3,5 salky muky
  • 100 gr masla
  • sezam

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jolana 14.05.11 16:02

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pogacice - Srbské pagáče / chlieb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
5065 příspěvků 24.05.11 13:18

Anickav, autorka sa nechcela priznat, darmo som ju nahanala po nete :mrgreen:..ale ja som nechala vykysnut a potom po vytvoreni pogacov aj trosku podkysnut a dopisala aj do receptu…:)
Pekny den :)

 
anickav
2904 příspěvků 24.05.11 11:31

Mohla by autorka, prosím, napísať niečo bližšie - či nechať cesto kysnúť a pod.?
Nie všetci sú zbehlí v práci s kysnutým cestom. Vďaka!

 
gaburiatko
739 příspěvků 14.05.11 19:36

Dakujem, urcite vyskusam, lebo chcem potesit muza, ze mu uz konecne urobim nejake pecivko doma a aj masielka mam doma momentalne dost :)

No to si ako moj manzel, on miluje teple pecivo :) Bohuzial ho neviem odnaucit od toho, aby si vsetko cerstve pecivo mrazil a rano si ho ohrieval v mikrovlnke, z toho ma ide porazit :))

 
jolana
5065 příspěvků 14.05.11 18:40

Gabu, hladka :) Ale kludne aj polohruba ak s nou robis radsej, len mlieko davaj po troske ale to pri kazdej muke ked sa miesi..:) chutne su a rychle ..my sme (aj ) s nimi jedli Balkansku Kapamu od Dandy..fajnove :) Cim viac sa pokapu maslom tym su fajnovejsie a teple su bozske..ale ja rada pecivo vseobecne teple viac ako vychladnute.. :-)
Pekny vecer :)

 
gaburiatko
739 příspěvků 14.05.11 18:07

Jolanka vyzera to uzasne, ale poprosim Ta este aka muka ? Hladka, polohruba ? Dakujem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz