Recept Podzimní zelenina pečená na plechu

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Podzimní zelenina pečená na plechu

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Veškerou zele­ninu a brambory omyjeme, oloupeme a očistíme. Cibuli oloupeme. Vše nahrubo pokrájíme a dáme do mísy. 2. Máslo rozehřejeme s olivovým olejem a nalijeme na zeleninu. Přidáme kmín, sůl a pepř a dobře pro­mícháme. Přidáme neoloupaný česnek. Zeleninu rozložíme na plech a pečeme v troubě 50 min. 3. Rozehřejeme olej na smažení. Bazalku opereme, osušíme, otrháme lístky a v horkém oleji osmahne­me. Poté vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku. 4. Zeleninu přeložíme z plechu na talíře a obložíme lístky bazalky.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 13.08.03 vloženo
  • 10322x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g mrkve
  • 350 g vodnice
  • 450 g tykve
  • 450 g brambor
  • 2 červené cibule
  • 25 g másla
  • 60 ml olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mořské soli
  • pepř
  • 6 stroužků česneku olej na fritování
  • 1 svazek bazalky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.09.17 13:13

Dýně, kaštany, cuketa, fenykl, řepa, česnek, čerstvý tymián…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

wydra 08.01.12 14:09

Diskuse k receptu Podzimní zelenina pečená na plechu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mythoska
1 příspěvek 23.09.12 03:44

Vyborny recept!

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.01.12 14:15

Je lepsi delat smesi ruzne, nez jednu, ve ktere je deset druhu. A menit chute bylinkama a korenim. Pokazde jine jidlo. Nebo take priloha k masu .

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.01.12 14:09

Peču zeleninu podle toho, jaka je doma. Ale nejradeji mam brambory (zasadne neloupane), repu (loupanou), cibuli (bile i cervene), strouzky ceneku (loupany) , dyne, cuketa, porek, kapusticky (cele nebo pulky velkych). Velke kusy osolim na pekacku, pokropim bylinkovym olejem a zhruba 50 min pecu. Doslova k sezani v kazde rocni dobe!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz