Recept Podzimní zelenina pečená na plechu

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Podzimní zelenina pečená na plechu

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Veškerou zele­ninu a brambory omyjeme, oloupeme a očistíme. Cibuli oloupeme. Vše nahrubo pokrájíme a dáme do mísy. 2. Máslo rozehřejeme s olivovým olejem a nalijeme na zeleninu. Přidáme kmín, sůl a pepř a dobře pro­mícháme. Přidáme neoloupaný česnek. Zeleninu rozložíme na plech a pečeme v troubě 50 min. 3. Rozehřejeme olej na smažení. Bazalku opereme, osušíme, otrháme lístky a v horkém oleji osmahne­me. Poté vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku. 4. Zeleninu přeložíme z plechu na talíře a obložíme lístky bazalky.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 13.08.03 vloženo
  • 13195x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g mrkve
  • 350 g vodnice
  • 450 g tykve
  • 450 g brambor
  • 2 červené cibule
  • 25 g másla
  • 60 ml olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mořské soli
  • pepř
  • 6 stroužků česneku olej na fritování
  • 1 svazek bazalky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.9.17 13:13

Dýně, kaštany, cuketa, fenykl, řepa, česnek, čerstvý tymián…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

wydra 8.1.12 14:09

Diskuse k receptu Podzimní zelenina pečená na plechu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Podzimní zelenina pečená na plechu

mythoska
1 příspěvek 23.9.12 03:44

Vyborny recept!

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.1.12 14:15

Je lepsi delat smesi ruzne, nez jednu, ve ktere je deset druhu. A menit chute bylinkama a korenim. Pokazde jine jidlo. Nebo take priloha k masu .

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.1.12 14:09

Peču zeleninu podle toho, jaka je doma. Ale nejradeji mam brambory (zasadne neloupane), repu (loupanou), cibuli (bile i cervene), strouzky ceneku (loupany) , dyne, cuketa, porek, kapusticky (cele nebo pulky velkych). Velke kusy osolim na pekacku, pokropim bylinkovym olejem a zhruba 50 min pecu. Doslova k sezani v kazde rocni dobe!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz