Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
snezenka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mouku smícháme v míse nejprve s kypřícím práškem do perníku a následně přidáme všechny sypké suroviny (cukry, kakao) a promícháme. Přidáme mléko, vejce, med a rozpuštěný tuk na pečení. Vymícháme (já ručním šlehačem na nejvyšší stupeň, těsto je hutnější a mě by po chvilce upadla ruka). Přidáme jemněji nasekané ořechy (lepší než pomleté, ideální jsou kousky o velikosti cca 3 mm). Oloupeme hrušky a zbavíme je jadřinců, nakrájíme je na kostičky (asi tak 1-1,5 cm). Velký plech vymažeme a vysypeme, vlijeme a rozetřeme rovnoměrně těsto a povrch klademe kostičkami hrušek. Vložíme do rozehřáté trouby, pečeme asi 20-25 minut. Poté můžeme čokoládovou polevou (já používám tu v sáčku) vytvořit ozdobnou mřížku (takové to cik cak), vypadá to efektivně. Zdroj: původně kypřící prášek do perníku, kde je uveden recept na perníkové těsto, to jsem ale dost pozměnila. PS: je to vynikající koláč ke kávě... mňam mňam, přímo dělaný pro podzimně-sychravé počasí, kdy je člověk doma u teplého krbu.
Recept je z kategorií: Koláče
káva
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Podzimní koláč s hruškami