Recept Podvarak – kuře se zelím

Drobek Slovinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zelí propláchněte vodou, kysané namočte na 10 – 20 minut do studené vody, sceďte, dejte stranou. Díly kuřete omyjte, osušte, posolte. Ve velké pánvi nebo v kastrolu rozpalte sádlo, opečte kuře dohněda, položte stranou. Tuk znova rozpalte, zezlátněte cibuli, přidejte česnek a osmahněte. Přidejte zelí, feferonky nebo co máte, vařte 10 minut na mírném ohni. Položte navrch kuře, zalijte vývarem, uveďte do varu a duste 30 minut, nebo až je kuře měkké a při napíchnutí nožem nevytéká krvavá šťáva. Podávejte kuře a vedle toho zelí. Recept je převzat z mé "Světové Barbecue Kuchařky.":http://www.grilovani-barbecue.com/

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 29.10.01 vloženo
  • 7441x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 0,75 kg zelí, marinovaného nebo kyselého
  • 1,5 kg kuřete, na díly nakrájeného
  • 7 lžic sádla
  • 1 menší nadrobno nakrájená cibule
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • 1 lžíce nadrobno nasekaných čili papriček, feferonek a podobně
  • 0,3 l kuřecího vývaru

Doporučená příloha

  • brambory, opečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Podvarak – kuře se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz