Recept Podvarak – kuře se zelím 2

Slovinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelí propláchněte vodou, kysané namočte na 10 – 20 minut do studené vody, sceďte, dejte stranou. Díly kuřete omyjte, osušte, posolte. Ve velké pánvi nebo v kastrolu rozpalte sádlo, opečte kuře dohněda, položte stranou. Tuk znova rozpalte, zezlátněte cibuli, přidejte česnek a osmahněte. Přidejte zelí, feferonky nebo co máte, vařte 10 minut na mírném ohni. Položte navrch kuře, zalijte vývarem, uveďte do varu a duste 30 minut, nebo až je kuře měkké a při napíchnutí nožem nevytéká krvavá šťáva. Podávejte kuře a vedle toho zelí. Recept je převzat z mé "Světové Barbecue Kuchařky.":http://www.grilovani-barbecue.com/

Nahlásit recept

  • 26.10.01 vloženo
  • 3969x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 0,75 kg zelí, marinovaného nebo kyselého
  • 1,5 kg kuřete, na díly rozčleněného
  • 7 lžic sádla
  • 1 menší nadrobno nakrájená cibule
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • 1 lžíce nadrobno nasekaných čili papriček, feferonek a podobně
  • 0,3 l kuřecího vývaru

Doporučená příloha

  • brambory případně restované brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Podvarak – kuře se zelím 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz