Recept Podkrkonošský houbovo-chlebovec

bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibuli nadrobno nakrájíme, petrželku nasekáme, společně zpěníme na rozehřátém másle, přidáme nadrobno pokrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Přendáme do mísy a dobře promícháme s česnekem, pepřem, majoránkou a nastrouhaným chlebem. Nakonec do směsi vmícháme vejce rozkvedlaná v mléce a případně dochutíme. Pekáček vymažeme tukem, naplníme houbovou hmotou a zapečeme v rozpálené troubě. Komu by se stýskalo po masíčku, může před zapékáním vmíchat kousky slaniny nebo uzeného, nebo servírovat například s plátkem uzeného.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 28.09.07 vloženo
  • 3074x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g hřibovitých hub
  • 1 cibule
  • 200 g nastrouhaného tvrdého chleba
  • 3 vejce
  • 200 ml mléka
  • 40 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • sůl
  • tuk na vymazání pekáčku

Doporučená příloha

  • špenát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Podkrkonošský houbovo-chlebovec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz