Recept Podbrdské hovězí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso dáme do mísy. Smícháme víno, tymián, bobkový list a pepř, přidáme stroužek skořicové kůry - a tuto marinádu nalijeme na maso. Mísu zakryjeme a necháme v chladničce marinovat přes noc. Do pekáče nalijeme olej, maso vyndáme z marinády a **prudce** na všech stranách krátce opečeme [několik minut]. Maso vyjmeme, do téhož oleje nasypeme trošinku soli, přidáme mletý kmín, znovu rozpálíme a přidáme na drobno nakrájenou cibulku, kterou osmahneme do hněda. Osmahnutou cibulku s trochou oleje nalijeme do hrnce, přidáme opečené maso, vše zalijeme marinádou a přivedeme k varu. Poté var ztlumíme jak to jen lze (ale tekutina musí stále, byť jemně, bublat) a **velmi pomalu** v zakrytém hrnci dusíme - vaříme (neumím popsat ten zvláštní způsob, jenž používám, jinak, než tímto souslovím... asi spíše ´dusíme´... ale ... poté... ). Dobře rozetřeme máslo s moukou a připravíme si máslovou kuličku, kterou asi dvacet minut před koncem vaření vhodíme do hrnce a dobře promícháme. Zároveň tekutinu osolíme. Po dvaceti minutách maso vyjmeme, odstraníme bobkový list a list skořice. Maso nakrájíme na plátky Na talířích sypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou. Vůbec není špatná "**BRAMBOROVÁ KAŠE**":"https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=13607" TARGET = _new a třeba "**sedmikrásková teplá omáčka**":"http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=27621" TARGET = _new ...

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 02.09.07 vloženo
  • 5629x zobrazeno

Čas přípravy

  • 113-193 minut

Ingredience

  • 3/4 kg zadního hovězího masa
  • 500 ml bílého vína
  • 1/4 kávové lžičky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky černého pepře
  • skořicová kůra
  • trochu mletého kmínu
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1 polévková lžíce změklého másla
  • zelená petrželka
  • sůl

Doporučená příloha

  • Brambory, bramborová kaše, rýze, těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Podbrdské hovězí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Podbrdské hovězí... ještě

jednou já…hi,hi,hi. Jelikož včera něco zbylo, tak to bylo dnes bez vaření.
Jen jsem trochu zaexperimentovala (jéžiš to je slovo), zalila sladkou smetanou, trochu dosolila, špetku osladila…k tomu dušenou rýži a protože ten můj je dost omáčkový, tak jsem dostala pochvalu. Tak milý MI_LANe - ještě jednou díky ;-))

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Podbrdské hovězí .. MI_LAN :-))

I když už na Lab nechodíš,
tak konečně dnes byl den D. Je to úžasnost sama, chuť vyvážená, jemná kombinace. A s bramborovoparmazánovou kaší něco „božského“. Jen mě mrzí, že nedošlo na sedmikráskovou omáčku, to co roste v okolí našeho domu, to tedy neé.
Moc jsme si pochutnali a bude to patřit mezi skvosty naší kuchyně. Děkujeme. Škoda, žes zanevřel. Měj se hezky, zdraví Zlata

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Podbrdské hovězí MI_LAN

dám pak vědět jak jsem uspěla, chtěla jsem jít vyhlížet jaro, ale zatím napadlo moře sněhu. Přeji hezký den :-)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Podbrdské hovězí - zlato

dělali jsme toto jídlo mnohokrát a moc mě těší, že ho chceš vyzkoušet. Mám jedno soukromé doporučení - někteří mí známí se obávali té skořice. Podle mého názoru není třeba se jí bát, naopak - prostě jedná se o ty jemné rozdílečky v chuti, kterou jsou však znát (to gourmet ví, samozřejmě). Pokud Ti to nebude chutnat, tak už to prostě podruhé nejez, ale prosím, nenadávej mi - já to nemám rád (i když úplně věřím, že Ty bys nenadávala; ovšem někteří takoví zde jsou)… Jo - a ta ´sedmikrásková omáčka´ je skvost (aspoň pro mé chuťové buňky, které mají afinitu k trochu hořké chuti - což ´chudobky´ mají - takže počítat s tím, jo!)…

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Podbrdské hovězí,

právě jsem jsem přesunula do oblíbených, ovšem „Sedmikásková omáčka“ k tomuhle masíčku to bude velikonoční skvost. Už se na to moc těším, škoda, že jsem si ty chudobky nenasušila, mohla jsem mít jaro už teď. Děkuji za moc pěkný recept.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz