Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso dáme do mísy. Smícháme víno, tymián, bobkový list a pepř, přidáme stroužek skořicové kůry - a tuto marinádu nalijeme na maso. Mísu zakryjeme a necháme v chladničce marinovat přes noc. Do pekáče nalijeme olej, maso vyndáme z marinády a **prudce** na všech stranách krátce opečeme [několik minut]. Maso vyjmeme, do téhož oleje nasypeme trošinku soli, přidáme mletý kmín, znovu rozpálíme a přidáme na drobno nakrájenou cibulku, kterou osmahneme do hněda. Osmahnutou cibulku s trochou oleje nalijeme do hrnce, přidáme opečené maso, vše zalijeme marinádou a přivedeme k varu. Poté var ztlumíme jak to jen lze (ale tekutina musí stále, byť jemně, bublat) a **velmi pomalu** v zakrytém hrnci dusíme - vaříme (neumím popsat ten zvláštní způsob, jenž používám, jinak, než tímto souslovím... asi spíše ´dusíme´... ale ... poté... ). Dobře rozetřeme máslo s moukou a připravíme si máslovou kuličku, kterou asi dvacet minut před koncem vaření vhodíme do hrnce a dobře promícháme. Zároveň tekutinu osolíme. Po dvaceti minutách maso vyjmeme, odstraníme bobkový list a list skořice. Maso nakrájíme na plátky Na talířích sypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou. Vůbec není špatná "**BRAMBOROVÁ KAŠE**":"https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=13607" TARGET = _new a třeba "**sedmikrásková teplá omáčka**":"http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=27621" TARGET = _new ...
Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso
Brambory, bramborová kaše, rýze, těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Podbrdské hovězí
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
jednou já…hi,hi,hi. Jelikož včera něco zbylo, tak to bylo dnes bez vaření.
Jen jsem trochu zaexperimentovala (jéžiš to je slovo), zalila sladkou smetanou, trochu dosolila, špetku osladila…k tomu dušenou rýži a protože ten můj je dost omáčkový, tak jsem dostala pochvalu. Tak milý MI_LANe - ještě jednou díky
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
I když už na Lab nechodíš,
tak konečně dnes byl den D. Je to úžasnost sama, chuť vyvážená, jemná kombinace. A s bramborovoparmazánovou kaší něco „božského“. Jen mě mrzí, že nedošlo na sedmikráskovou omáčku, to co roste v okolí našeho domu, to tedy neé.
Moc jsme si pochutnali a bude to patřit mezi skvosty naší kuchyně. Děkujeme. Škoda, žes zanevřel. Měj se hezky, zdraví Zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
dám pak vědět jak jsem uspěla, chtěla jsem jít vyhlížet jaro, ale zatím napadlo moře sněhu. Přeji hezký den
546 příspěvků 25.1.09 03:43
dělali jsme toto jídlo mnohokrát a moc mě těší, že ho chceš vyzkoušet. Mám jedno soukromé doporučení - někteří mí známí se obávali té skořice. Podle mého názoru není třeba se jí bát, naopak - prostě jedná se o ty jemné rozdílečky v chuti, kterou jsou však znát (to gourmet ví, samozřejmě). Pokud Ti to nebude chutnat, tak už to prostě podruhé nejez, ale prosím, nenadávej mi - já to nemám rád (i když úplně věřím, že Ty bys nenadávala; ovšem někteří takoví zde jsou)… Jo - a ta ´sedmikrásková omáčka´ je skvost (aspoň pro mé chuťové buňky, které mají afinitu k trochu hořké chuti - což ´chudobky´ mají - takže počítat s tím, jo!)…
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
právě jsem jsem přesunula do oblíbených, ovšem „Sedmikásková omáčka“ k tomuhle masíčku to bude velikonoční skvost. Už se na to moc těším, škoda, že jsem si ty chudobky nenasušila, mohla jsem mít jaro už teď. Děkuji za moc pěkný recept.