Recept Pochoutkové krůtí řízky 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krůtí prsa nakrájíme na řízky, omyjeme, osušíme čistou utěrkou, jemně naklepeme, osolíme a opečeme na rozehřátém rostlinném oleji po obou stranách. Poté posypeme trochou kari koření, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčatový protlak a přikryté pokličkou udusíme doměkka. Když jsou řízky měkké, šťávu vydusíme do tuku. Na každý řízek položíme plátek opečené drůbeží šunky a plátek ementálského sýra. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme. Hotové pokapeme diakečupem a podle chuti posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželovou natí. Podáváme s čerstvou zeleninou, nebo se zeleninovými saláty, přičemž dbáme na vhodnost kombinace s hlavní živočišnou skupinou.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody

Nahlásit recept

  • 24.08.02 vloženo
  • 15057x zobrazeno

Ingredience

  • Jídla hlavní živočišné skupiny je možno kombinovat jen s jídly zeleninové podskupiny.
  • 400 g krůtích prsou
  • sůl, rostlinný olej
  • kari koření
  • zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lžička vegety)
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 4 plátky drůbeží šunky
  • 4 plátky ementalského sýra
  • dia kečup
  • drobně nasekaná čerstvá petrželová nať

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pochoutkové krůtí řízky 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz