Recept Pochoutková pěna z broskví

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pochoutková pěna z broskví

Postup

Broskve oloupeme, vypecku­jeme a rozmixujeme. Ušleháme šlehačku a vmíchá­me do ní postupně cukr, rozmi­xované broskve a nakonec ušle­haný tuhý sníh z bílků. Vše vmí­cháváme velmi lehce a jemně, aby pěna zůstala mramorová.

Hotovou pěnu rozdělíme do pohárů a ozdobíme podle chuti a rodinných zvyklostí (čokoláda, mleté oříšky apod.).

Pěnu děláme raději až před podáváním, druhý den už není tak dobrá, protože sníh i šlehač­ka trochu spadnou.

Recept je z kategorií: Pěny


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.01.05 vloženo
  • 3581x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 čerstvé nebo kompotované broskve (podle ročního obdo­bí a jejich ceny)
  • 2 bílky
  • 2 lžíce moučkového cukru (ale můžeme použít i větší množ­ství cukru, to záleží na naší chuti)
  • 1/8 l šlehačky
  • na ozdobu nastrouhaná čokoláda
  • čo­koládová rýže
  • oříšky.

Doporučená příloha

  • můžeme podávat sušenky, lehké pečivo, zákusky z piškotového těs­ta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pochoutková pěna z broskví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz