Recept Pochoutková pěna z broskví

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pochoutková pěna z broskví

Postup

Broskve oloupeme, vypecku­jeme a rozmixujeme. Ušleháme šlehačku a vmíchá­me do ní postupně cukr, rozmi­xované broskve a nakonec ušle­haný tuhý sníh z bílků. Vše vmí­cháváme velmi lehce a jemně, aby pěna zůstala mramorová.

Hotovou pěnu rozdělíme do pohárů a ozdobíme podle chuti a rodinných zvyklostí (čokoláda, mleté oříšky apod.).

Pěnu děláme raději až před podáváním, druhý den už není tak dobrá, protože sníh i šlehač­ka trochu spadnou.

Recept je z kategorií: Pěny


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.01.05 vloženo
  • 3610x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 čerstvé nebo kompotované broskve (podle ročního obdo­bí a jejich ceny)
  • 2 bílky
  • 2 lžíce moučkového cukru (ale můžeme použít i větší množ­ství cukru, to záleží na naší chuti)
  • 1/8 l šlehačky
  • na ozdobu nastrouhaná čokoláda
  • čo­koládová rýže
  • oříšky.

Doporučená příloha

  • můžeme podávat sušenky, lehké pečivo, zákusky z piškotového těs­ta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pochoutková pěna z broskví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Květáková polévka Květáková polévka
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz