Recept Pochoutka s pečeným lilkem

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Omytý lilek nakrájíme na plátky, posypeme lehce solí a necháme vypotit. Osušíme kuchyňskou utěrkou a mírně potřeme olivovým olejem. Opečeme na pánvi nebo pod grilem. Necháme vystydnout. Vychladlé plátky lilku rozmixujeme s okapaným tuňákem nebo ančovičkami. Přidáme česnek, dosolíme, opepříme, vložíme do mísy. Přidáme sýr Cottage, 1 KL olivového oleje, nasekané černé olivy a polovinu jarních cibulek pokrájených na jemná kolečka. Promícháme a dáme do chladničky vychladit. Podáváme s bílým pečivem a zbytkem jarních cibulek.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 22.08.07 vloženo
  • 4164x zobrazeno

Ingredience

  • 1 neoloupaný lilek
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1-3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 100 g tuňáka z konzervy nebo ančovičky
  • 300 g sýru Cottage
  • 4-6 jarních cibulek
  • 9 černých oliv bez pecek, kdo chce přidá víc.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pochoutka s pečeným lilkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pochoutka s pečeným lilkem

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pochoutka s pečeným lilkem - svato...

budu vyrábět, snad to stačím i nafotit, opravdu je chutná.

svato
1436 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pochoutka s pečeným lilkem - bedla,

ukladám zase inú lákavú baklažánovú nátierku. Ď.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Chléb s celerem Chléb s celerem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz