Recept Plzeňské vepřové

(Hodnoceno 4x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plzeňské vepřové

Postup

Cibuli nakrájíme a osmahneme dorůžova. Přidáme na kousky nakrájené maso, podusíme, osolíme, přidáme ,mletý kmín, podlijeme vývarem a dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vřelou vodou. Dušené maso vyjmeme, do šťávy přidáme chléb, mačený v pivu, společně provaříme a procedíme. Maso vložíme zpět, šťávu osolíme, opepříme a prohřejeme.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 25.04.02 vloženo
  • 32056x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřové plece
  • 1 cibule
  • 60 g sádla
  • 80 g chleba
  • 2 dl černého piva
  • 0,5 l vývaru z masoxu
  • sůl
  • kmín
  • pepř

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramborem, rýží nebo pečivem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 13.07.16 16:01

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 26.03.16 14:10

Cibuli jsem osmažila do hněda na jemně uzeném špeku z Mangalice a lžíci sádla, přidala kousky masa, kmín a dva bobkové listy, opekla do tuku, přidala dva krajíce chleba nakrájeného na kostky, osmažila, podlila pivem, přivedla k varu a po chvíli přilila 0,5l vřelé vody, osolila a nechala mírně vařit pod pokličkou asi 1,5h za občasného přilití horké vody.
Chleba se rozvařil a omáčku zahustil.
Příloha - http://www.labuznik.cz/…-knedliky-4/ do kterých jsem přidala kousek uzené plece a čerstvou majoránku.
Moc dobré to bylo.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 01.07.12 14:19

Plzeňské vepřové-snědeno, tak první dvě až tři sousta -nezvyklá chuť, při pokračující konzumaci se chuť neustále zlepšovala a nakonec talíře byly úplně vylízané, pivem jsem nešetřila, ovšem chleba(tvrdý strouhaný) podstatně méně, měkké maso jsem vyjmula, omáčku vzala jen přes cedník a maso vrátila-prohřála.Rýže trochu obarvená s kurkumou.Snad to ani nevypadá nejhůře.:-))

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.06.12 12:14

Vepřového jsem měla bohužel jen zbyteček, ale hned jak bude větší kus, udělám tohle znovu - je to vynikající :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Plzeňské vepřové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 01.07.12 12:06

Ono to bylo husté dost i díky té cibuli, možná bude stačit toho chleba méně, já dodržela gramáž a všechno přesně podle receptu a bylo to husté až dost.
A když se to pak vzalo mixérem, ještě to zhoustlo… Ale chlebová chuť nepřebíjela ty ostatní, takže to bylo opravdu moc dobré :kytka:
Zkus to taky pak vzít před vrácením masa mixérem, já sice měla chléb také strouhaný, ale stejně nabobtnal…
:kytka:

Ačraj
697 příspěvků 01.07.12 11:39
Plzeňské vepřové

Birkana:Přesně tak, chlebovou strouhanku jsem již také dělala, jen s tím chlebem, třebaže je i starší, není to ono, právě nám to nechutnalo, teď to jdu dělat, zkusím tu strouhanku pokropit tím černým pivem, je mě známo, že guláš se může zahušťovat chlebem, ale nejsme na to zvyklí. :? :kytka:

birkana
1687 příspěvků 01.07.12 10:11

Ačraj: chlebem zahušťuji např. vepřový guláš. Pro tyto případy mám udělanou chlebovou strouhanku. Hlavně to musí být jen lehce zahuštěné, žádná kaše. Nesmí ta chlebová chuť převládnout. Pak to je opravdu nechutné!

Zuzka1973
2300 příspěvků 30.06.12 20:46

Masa byl vážně zbyteček :(
Ale v tomto případě mi tam ten chléb vůbec nevadil, ani ostatním, on se máčel předem, před vložením, navíc to byl kousek z domácího bochníčku, tak nevím, zda i takové maličkosti neovlivňují chuť :nevim: :think:
Rozhodně to příště udělám z více masa a fotku pak vyměním :kytka:
:mavam:

Ačraj
697 příspěvků 30.06.12 13:51
Plzeňské vepřové

Já bych tam asi chtěla vidět větší kousky masa a chlebem zahušťovat jsem zkusila jednou, už nikdy více, mám zákaz! :( ;) Ale to je jen můj názor, ostatním to může chutnat :P

levap
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Plzeňské vepřové

Tento recept jsem vyzkoušel a je výborný.
Akorát jsem namočený chleba v pivu rozmixoval a nalil do štávy.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Mrkvový salát Mrkvový salát
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz