Recept Plzeňské rozpeky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plzeňské rozpeky

Postup

Vypracujeme kynuté těsto bez vajíčka zadělané jen vodou. Pro zjemnění je možno přidat mléko. Utvoříme větší ploché vdolky a dáme vykynout. Upečeme je na plechu s povrchem potřeným vodou. Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 07.06.05 vloženo
  • 29882x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg mouky
  • 70 g tuku
  • 30 g droždí
  • voda
  • sůl.

Doporučená příloha

  • omáčka, nejlépe houbová

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.04.13 14:33

K vepřovému masu s mrkví se hodí rozpeky znamenitě.
Přesně tyto dělávala i babička. Mouku jsem proto použila hladkou, jako ona a jakož i níže komentující…

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Plzeňské rozpeky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2310 příspěvků 23.04.13 15:48

@Alis Ty mi čteš myšlenky :D Zrovna brouzdám u Sigrid v profilu a lovím recepty :D
Já jsem právě ráda, že budu mít ještě poruce další variantu rozpeků, přeci jen je plno pokrmů, ke kterým se rozpeky hodí a alespoň nebudou pokaždé jen jedny a ty samé…

edit- moje nešťastný překlepy…

Příspěvek upraven 23.04.13 v 15:49

Alis
2617 příspěvků 23.04.13 15:45

Máš pravdu, více variant neškodí :-) A recepty Sigrid? Jedinečné :-)

Zuzka1973
2310 příspěvků 23.04.13 15:29

@Alis Díky, Alis, už je mám taky nějakou dobu uloženy mezi recepty k vyzkoušení, dokonce jsem na ně dnes koukala, ale zatím jsem se do nich pustit nemohla, včera jsem do chleba dodělala zbytek celozrnné mouky :)
Jsem na ty z odkazu zvědavá, protože vypadají už jen dle surovin moc dobře :kytka:
Tyto zde jsou klasika, kterou známe asi všichni, ale je dobře mít po ruce vícero variant… :mavam:

Alis
2617 příspěvků 23.04.13 15:20
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plzeňské rozpeky,alisko,

tohle k tej hubovej omáčke…

gaburiatko
740 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plzeňské rozpeky

Tak som rada, ze som na Labu nasla rozpeky. Robievala ich moja babicka na Sumave ku sosovici na kyslo :)). Idem este pozhanat ten receptik na sosovicu, uz sa tesim, milujem tieto tradicne, jednoduche a chutne jedla.

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plzeňské rozpeky - Vladko

Tak jsem si dneska udelala radost a tyhle rozpeky jsem si udelala k masu s mrkvi. Pamatuju si je jako dite ze skolni jidelny (kupodivu nam tam varili dobre:-) a vzdycky mi chutnaly. Doma je delala akorat babicka a te uz jsem se na recept zeptat nestihla. Kdyz se objevil tenhle recept, mela jsem radost a dneska mam jeste vetsi, protoze tohle jsou rozpeky z meho mladi.
Pozn. pro nasledovatele: Pekla jsem je z polovicni davky, pro rodinu to staci, protoze rozpeky se musi jist absolutne cerstve, tj. ihned po vychladnuti pripadne jeste vlazne. Mouku jsem pouzila hladkou. Pekla jsem je pri 200 stupnich do zlatova, tj. asi pul hodiny, ale to zalezi na velikosti.

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plzeňské rozpeky

Já je kdysi zkoušela z hladké a byly moc dobré, recept jsem dostala od své bývalé tchýně…

giorgina
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plzeňské rozpeky

Pocházím z Domažlicka a za mého mládí dělávali tyto rozpeky v závodní jídelně k čočce nebo k mrkvi.Měla jsem je ráda ale nemohu si vzpomenout jestli byly z hladké mouky nebo polohrubé protože doma jsem je moc nedělala a je to dávno.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz