Recept Plzeňské roštěnky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, potřeme olejem a dáme do misky asi na 4 hod. odležet. Pak je osolíme a opepříme. Rozehřejeme olej, vhodíme na něj pokrájenou cibuli, vložíme roštěnky a po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme, do výpeku vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme. Když se omáčka začne vařit, dáme roštěnky zpět a dusíme doměkka. Měkké roštěnky opět vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, vmícháme hl. mouku a osmahneme ji. Podlijeme vodou a pivem, přivedeme do varu, přidáme bobk. list a omáčku provaříme. Mezitím na oleji osmahneme nakrojené nožičky párků a na kroužky cibule. Roštěnky na talířích přelijeme omáčkou a jednotlivé porce zdobíme cibulkou a nožičkami párků.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.09.07 vloženo
  • 2730x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 roštěnky
  • 2 párky
  • 1 větší cibule
  • 1 ČL sladké papriky
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 sklenka světlého piva
  • 1 bobkový list, sůl, pepř
  • olej
  • kolečka smažené cibule na ozdobu

Doporučená příloha

  • opékané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plzeňské roštěnky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz