Recept Plzeňské roštěnky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, potřeme olejem a dáme do misky asi na 4 hod. odležet. Pak je osolíme a opepříme. Rozehřejeme olej, vhodíme na něj pokrájenou cibuli, vložíme roštěnky a po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme, do výpeku vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme. Když se omáčka začne vařit, dáme roštěnky zpět a dusíme doměkka. Měkké roštěnky opět vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, vmícháme hl. mouku a osmahneme ji. Podlijeme vodou a pivem, přivedeme do varu, přidáme bobk. list a omáčku provaříme. Mezitím na oleji osmahneme nakrojené nožičky párků a na kroužky cibule. Roštěnky na talířích přelijeme omáčkou a jednotlivé porce zdobíme cibulkou a nožičkami párků.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.09.07 vloženo
  • 2676x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 roštěnky
  • 2 párky
  • 1 větší cibule
  • 1 ČL sladké papriky
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 sklenka světlého piva
  • 1 bobkový list, sůl, pepř
  • olej
  • kolečka smažené cibule na ozdobu

Doporučená příloha

  • opékané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plzeňské roštěnky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz