Recept Plzeňské pivní záclonky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plzeňské pivní záclonky

Postup

Hovězí plátky zbavíme okrajo­vých blan, naklepeme dost doši­roka a osolíme a opepříme po obou stranách. Na tuku krátce podusíme na plátky nakrájené žampióny (čer­stvé houby), zalijeme je rozmí­chanými, špetičkou soli osolený­mi a malou špetičkou pepře opepřenými vejci a necháme dotuha srazit. Na hovězí plátek položíme na tenké plátky nakrájenou slaninu, na tu dáme blíže k nám přísluš­nou porci míchaných vajec se žampióny (jinými houbami) a do středu této náplně položíme půl­ku nožičky oloupaného párku. Plátek přeložíme, sklepneme a upevníme masovými jehlami čí párátky. Na tuku osmahneme dozlato­va nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné plátky masa a opečeme po obou stranách (zhruba 4-6 minut na jed­né). Vše přendáme do papiňá­ku, zalijeme teplou vodou na po­třebné množství, přidáme ma­sox, pivo, hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě, přiklopíme a necháme dělat 40-50 minut. Měkké závitky vyjmeme, od­straníme párátka či jehly a omáčku na ně přecedíme přes hustý cedník. Zjemníme 1 lžič­kou másla, dochutíme podle po­třeby solí a krátce prohřejeme. Omáčka by měla být řidší. Příloha - opékané či vařené brambory, hranolky, houskový knedlík, rýže, těstoviny, saláty podle chuti.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 02.02.05 vloženo
  • 3584x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky zadního hovězího ma­sa zhruba po 150 g
  • sůl
  • mletý pepř
  • tuk (hodí se olej, máslo i sádlo)
  • 4-6 středních čer­stvých žampiónů nebo 2 až 3 hrstky sterilovanych bez ná­levu, případně směsku čer­stvých hub (těch můžeme dát i více)
  • 2 vejce
  • 1 střední cibu­le
  • 2 nožičky vídeňského, de­brecínského či podobného méně pikantního párku
  • plá­tek másla
  • 1/2-1 dl světlého 12stupňového piva
  • 80-100 g anglické slaniny bez kůže (ne­bo podobného masa, počítá­me zhruba 2 plátky na porci)
  • 1/2-1 kostka masoxu
  • 1,5 lžíce hladké mouky na zahuštění.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plzeňské pivní záclonky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz