Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Onehalf Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hutné nekynuté knedlíky, hodící se ke gulášům a pečením. Můj
nejoblíbenější knedlík k těmto jídlům. Knedlík je celkem jednoduchý
na přípravu, složitější na poměry. Bohužel tento recept dělám od ruky,
tak omluvte chybějící dávkování.
Při správné příprav získáte na povrchu lehce mazlavý knedlík, který je
uvnitř hutný a vláčný.
Fotku přidám hned jak je budu dělat
Odměřte si mouku a smíchečjte se solí a polovinou balíčku prášku do pečiva. Za stálého promíchávání přilejte mléko až do konzistence řidšího lívancového těsta. Těsto by mělo v malých hrudkách stékat z vařečky. Nakrájejte si rohlíky na středně velké kostičky, přidejte k mouce s mlékem a vařečkou překlápějte těsto na rohlíky až je zcela obalíte. Můžete aj navlhčenýma rukama. Dejte si pozor, ať rohlíky moc nepomačkáte. Přikryjte utěrkou a nechte alespoň na hodinku odstát, aby se rohlíky pěkně natáhly mlékem. Připravte si velký hrnec, do kterého dejte dost vody a počkejte až se začne vařit. Poté vlhkýma rukama vemte kus těsta a utvořte si knedlík a vložte do vody. Vařte 20-25 minut. !POZOR! knedlíky dělejte klidně menší, díky kombinace mléko - mouka během vaření hodně narostou ;)
Recept je z kategorií: Knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
14.3.15 12:11
Tyhle knedlíky dělám již leta, recept mám od babičky
Nevím, proč se jim říká „plzeňské“, ale je fakt, že kousek od Plzně
bydlíme, tak proč ne? K dobrým věcem je fajn se hrdě hlásit
Jsou vážně výborné, ani ten prášek do pečiva není nutný - kolikrát
(skoro pokaždé) už jsem ho prostě vynechala a knedle se stejně vždy
povedou
Dnes k nim byla tato křenová omáčka:
http://www.labuznik.cz/…-omacka-iii/
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plzeňské knedlíky
Dnes ke hřibové omáčce

Dělám je často a jsou to opravdu ty, co dělávala babička
@Onehalf Dělám je moc ráda - jsou výborné a vždy si u nich zavzpomínám na babičku, která jiné snad ani nevařila
4 příspěvky 16.10.15 18:47
Sem delší dobu nekoukal. Jo ten prášek do pečiva se tam dávat nemusí. je to spíš takový zjednodušení, aby nebyl tak náročný na správný poměr mouka/mléko. Každopádně jsem rád, že chutnají
Tak tohle je přesně ten knedlík, který vařila moje maminka, když jsem byl ještě kluk. Pro mne je to vzpomínka na dětství a konečně ho umím uvařit! Díky za recept!
@birkana U nás mu odjakživa říkáme rychlý houskový knedlík

Na ty dnešní prášek použit, aby odpovídal obrázek receptu, ale jinak je dělám i bez toho prášku a jsou skoro stejné…
Ono to těsto má výhodu, že se nehněte, takže je pokaždé krásně „pórovité“, či jak se tomu říká u knedlíků - prostě jsou vážně moc dobré
@Zuzka1973, já ten knedlík znám jako „houskovej s práškem“