Recept Plovdivský špíz

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vepřové kýty nakrájíme malá filátka a střídavě pak napichujeme na jehly, nebo na špejle- posolená a popepřená vepřová filátka, telecí játra, plátky slaniny, krájené žampiony a opečeme na oleji v pánvi.
Když jsou jednotlivé porce pečené, tak je vyjmeme a na výpek dáme plněné olivy, máslo a na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata. Vše osmahneme, podlijeme červeným vínem a mírně podusíme.
Při podáváme přeléváme maso dušenou šťávou s rajčaty a žampiony, pak sypeme nakrájenou zelenou petrželí, nebo pažitkou.
K tomuto špízu je výborná šunková rýže!

Teď v létě můžeme špízy grilovat a na výpeku, který nám vykape pak dělat šťávu!

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.06.08 vloženo
  • 4088x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřové kýty bez kosti
  • 200 g telecích - nebo jiných jater (vepřová, hovězí, kuřecí....)
  • 2 PL oleje
  • 40 g másla
  • 200 g sterilovaných, nebo čerstvých žampionů
  • 2 cibule
  • 80 g slaniny
  • 80 g plněných oliv
  • sůl podle chuti
  • špetka pepře
  • 2 PL přírodního červeného vína
  • 200 g rajčat
  • zelená petržel, nebo pažitka

Doporučená příloha

  • viz v receptu, nebo chléb, brambory a dopít téměř celé červené víno…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plovdivský špíz

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plovdivský špíz -Terrinko

inu, my jsme ještě cca na měsíc paneláková odrůda, ale pak bude domeček s dvorečkem a tam grilíček a už se na to těším… .o) A ostatně pro případy nejvyšší nouze mám teda stolní gril… enní to z něj sice úplně to pravé ořechové, ale taky je to gril ;o)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plovdivský špíz- Rachel,

tak ti díky! My grilovačku hodně rádi a pře sezonu, pokud to počasí dovolí nejraději vařím venku a právě hlavně grilujem- je to moc fajn a doma je jakože pořád uklizeno. Teda pokud pidilidi nevymyslí nějakej ten „bordýlek“. Ahojky Jana

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plovdivský špíz -Terrinko

U mě šel taky do oblíbených. Ten se bude doma líbit…;o) Manžel miluje grilování…

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plovdivský špíz- sylvi,

to jsi mi tada udělala nesmírnou radost- děkuji , že vyzkoušíš! Určitě nebudeš zklamaná, já už jsem vyzkoušela jak na pánvi doma, tak venku na grilu a fakt mňamka. Byla by škoda se nepodělit. Taky jsem už i improvizovala, tu místo žampionů jsem dala hlívu, nebo jsem přidala kapii atd., alespoň je to pokaždé trošku jiné a přitom stále špíz. Měj se Sylvi pěkně a ať vám chutná!

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plovdivský špíz

Terrinko, tento špíz je podle mého gusta. Už je dlouho plánuju a jsem přesvědčená, že udělám tento.
Ahoj
 Sylvie

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz