Recept Plovdivský špíz

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vepřové kýty nakrájíme malá filátka a střídavě pak napichujeme na jehly, nebo na špejle- posolená a popepřená vepřová filátka, telecí játra, plátky slaniny, krájené žampiony a opečeme na oleji v pánvi.
Když jsou jednotlivé porce pečené, tak je vyjmeme a na výpek dáme plněné olivy, máslo a na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata. Vše osmahneme, podlijeme červeným vínem a mírně podusíme.
Při podáváme přeléváme maso dušenou šťávou s rajčaty a žampiony, pak sypeme nakrájenou zelenou petrželí, nebo pažitkou.
K tomuto špízu je výborná šunková rýže!

Teď v létě můžeme špízy grilovat a na výpeku, který nám vykape pak dělat šťávu!

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.06.08 vloženo
  • 4116x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřové kýty bez kosti
  • 200 g telecích - nebo jiných jater (vepřová, hovězí, kuřecí....)
  • 2 PL oleje
  • 40 g másla
  • 200 g sterilovaných, nebo čerstvých žampionů
  • 2 cibule
  • 80 g slaniny
  • 80 g plněných oliv
  • sůl podle chuti
  • špetka pepře
  • 2 PL přírodního červeného vína
  • 200 g rajčat
  • zelená petržel, nebo pažitka

Doporučená příloha

  • viz v receptu, nebo chléb, brambory a dopít téměř celé červené víno…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plovdivský špíz

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plovdivský špíz -Terrinko

inu, my jsme ještě cca na měsíc paneláková odrůda, ale pak bude domeček s dvorečkem a tam grilíček a už se na to těším… .o) A ostatně pro případy nejvyšší nouze mám teda stolní gril… enní to z něj sice úplně to pravé ořechové, ale taky je to gril ;o)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plovdivský špíz- Rachel,

tak ti díky! My grilovačku hodně rádi a pře sezonu, pokud to počasí dovolí nejraději vařím venku a právě hlavně grilujem- je to moc fajn a doma je jakože pořád uklizeno. Teda pokud pidilidi nevymyslí nějakej ten „bordýlek“. Ahojky Jana

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plovdivský špíz -Terrinko

U mě šel taky do oblíbených. Ten se bude doma líbit…;o) Manžel miluje grilování…

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plovdivský špíz- sylvi,

to jsi mi tada udělala nesmírnou radost- děkuji , že vyzkoušíš! Určitě nebudeš zklamaná, já už jsem vyzkoušela jak na pánvi doma, tak venku na grilu a fakt mňamka. Byla by škoda se nepodělit. Taky jsem už i improvizovala, tu místo žampionů jsem dala hlívu, nebo jsem přidala kapii atd., alespoň je to pokaždé trošku jiné a přitom stále špíz. Měj se Sylvi pěkně a ať vám chutná!

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plovdivský špíz

Terrinko, tento špíz je podle mého gusta. Už je dlouho plánuju a jsem přesvědčená, že udělám tento.
Ahoj
 Sylvie

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Mrkvový salát Mrkvový salát
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz