Recept Plněný vepřový řízek na smetaně
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Houbová náplň: utřeme máslo se žloutkem a prolisovanou sardelkou, přidáme usekaná vejce natvrdo, udušené houby, mletý černý pepř, jemně sekanou petrželku nebo celerové listí. Promícháme a zahustíme strouhankou. Dochutíme. Připravenou směsí potřeme polovinu naklepaných vepřových plátků, přehneme a po okrajích maso sklepneme, aby náplň nevytékala. Po jedné straně každý řízek poprášíme hladkou moukou a po obou stranách v rozpáleném tuku v kastrolu opečeme. Podlijeme vývarem z kostí, osolíme a dusíme do změknutí masa pod pokličkou. Pak maso vyjmeme a šťávu zahustíme kysanou smetanou, provaříme, vložíme řízky, opět prohřejeme. Podáváme s rýží nebo s rýží smíchanou se zeleným hráškem, s kapiemi a pod.
Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso
- 18.08.07 vloženo
- 5229x zobrazeno
Ingredience
- 4 vepřové řízky - ks á 150 g
- Houbová náplň:
- 50 g másla
- 1 žloutek
- 2 sardelky nebo sardelová pasta
- 2 vejce uvařená natvrdo - oloupaná
- 4 PL udušených hub
- podle chuti sůl
- mletý černý pepř
- jemně nasekaná petrželka nebo celerové listí ... protože je aromatické, tak opatrně
- 1 KL jemné strouhanky.
- Vývar z kostí na podlévání
- hladká mouka na obalení řízků
- olej nebo máslo na opékání masa
- 250-300 g kysané smetany.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Plněný vepřový řízek na smetaně
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Plněný vepřový řízek na smetaně