Recept Plněný vepřový bůček
Labužník Jana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Do očistěného bůčku prořízneme otvor, osolíme, potřeme česnekem a posypeme kmínem. Na pánvi rozškaříme pokrájenou slaninu, vložíme na kolečka nakrájený párek, zalijeme 2 vejci a necháme srazit. Smaženici vmícháme do mletého masa, přidáme pokrájené rohlíky rozmočené v mléce, 2 syrová vejce, sůl a koření. Důkladně promícháme a nádivkou naplníme otvor v bůčku. Potom otvor zašijeme, aby nádivka nevytékala, bůček položíme na pekáč, podlijeme trochou vody a za občasného podlití a přelití vypečenou šťávou pečeme asi 2 hodiny dozlatova. Zbude-li nám trochu nádivky, upečeme ji vedle bůčku vedle jako sekanou. Hotový bůček vyjmeme, odstraníme případné kosti a nakrájíme na plátky.
Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso
- 29.10.01 vloženo
- 39031x zobrazeno
Čas přípravy
- 3 hodiny
Počet porcí
- 5 porcí
Ingredience
- 2kg vepřového bůčku
- sůl
- kmín
- česnek.
- Nádivka:
- 250 g mletého vepř. masa
- 100 g slaniny
- 1 párek
- 4 vejce
- 2 rohlíky
- 1/2 šálku mléka
- po špetce muškátového květu a pepře
- sůl
Doporučená příloha
Podávat buď horké s bramborem nebo studený se salátem.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Plněný vepřový bůček
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Plněný vepřový bůček
Ne e, nebyl, to tetování nosim teď já
Příspěvek upraven 30.11.13 v 20:18
TY DVĚ DROBNOSTI,
to byla reakce na „georgehradec“, nikoliv na
Vás. 
Souhlasím, že původní obrázek nebyl věrohodný
Příspěvek upraven 30.11.13 v 11:05
„Mě to na něm „stojí“,“ a „Výměna obrázku tohoto vepřového bůčku je zdařilá“
Příště se budu držet receptu a
fotečku vyměním
Jak píšu níže ve svém prvním příspěvku, chtěl jsem vyzkoušet použití „síťky“, zda vydrží a přebytek nádivky udrží. Nevydržela, neudržela!
@di @Zuzka1973
také si myslím, že pepicek ten obrázek vyhrabal kdovíkde, dost možná ho ofotil z knížky…
@gmp
Jen doufám, že to nebyl plemeník


vám se to plní, když plníte (soudě podle dvojího tetování) čistokrevného čuníka
(mimochodem: ten mnou použitý bůček byl nádherný, vysoký, prorostlý, upečený byl za 100´. Ale kůže byla cítit, ba přímo smrděla, jak dyby byla z kanca, asi možná i plemenného…
Příspěvek upraven 29.11.13 v 19:36
Nemáte pravdu, důležitý je velice obrázek, když mně zaujme, přečtu si recept a potom buď vyzkouším, nebo ne. Mě to na něm „stojí“, já opravdu raději recepty zde s obrázkem, i když nejsou pokaždé vydařené. Výměna obrázku tohoto vepřového bůčku je zdařilá,
to vypadá, že ho též vyzkouším. 
… myslím si, že podstatný je recept a ne obrázek. Na něm to nestojí!
@Lyduska Já vím, tak jsem to nemyslela, já to také nedělám úmyslně… naopak… od té doby, co vím jak to funguje, dávám si pozor, abych moje první foto už nemusela měnit (tj. dodatečně měnit pořadí).
Ale u fotek staršího data (jako třeba zde to původní) to ovlivnit nejde, ty se mění automaticky.
Nezlob se, jen jsem vyjmenovala nás tři, komu se to děje nejčastěji…
Ono to bude tím, že jsme nejčastější vkladatelé…
Opravdu mě nenapadlo, že by to někdo z nás dělal úmyslně, to ne
EDIT: Upravila jsem koment níže tak, aby lépe vystihnul to, jak to myslím.
Ještě jednou se omlouvám, ale opravdu jsem to nemyslela jako obvinění ze záměrné výměny.
Mě to právěže zajímalo, PROČ se to děje… tak jsem pátrala na vlastní pěst, když admina to tehdy nezajímalo.
No, a přišla jsem na to… A od té doby si dávám pozor, abych dodatečně neměnila to pořadí fotek v uvaření.
Ale jak už jsem zmínila - toto by měl konečně řešit admin, protože jestli se najde někdo, kdo to bude měnit schválně… raději nedomýšlím…
Příspěvek upraven 29.11.13 v 14:31
Ja NIKDY úmyselne nemením úvodné obrázky za obrázky mnou vložené! Ja som obyčajný užívateľ labužníka, s veľkým záujmom o fotografovanie jedla. To je všetko… Obrázky sa vymieňajú, neviem ako a nezaujímala som sa o to.
Chtěla jsem napsat to samé, co di…
Navíc ještě to. že casino má pravdu v tom, že správně nastavit by to měl admin, aby se nedalo s obrázky „vendovat“, není to povinnost nás, uživatelů…

Už jsem zde zmínila (už nevím kde), že jsem se to také už pokoušela s adminem řešit, no… asi není zájem
Navíc je VELICE JEDNODUCHÉ změnit jakýkoli úvodní obrázek (krom těch u „vyzkoušených“) na svůj…
Evidentně to „umíme“ asi tři: já, casino a lyduska, ale jistě ani jeden z nás úmyslně…
Jak? To už jsem zde také nedávno zmínila poměrně detailně a casino to zmiňuje trošku méně detailně níže.
Jinak, po změně syrového za upečené se mi casinův obrázek líbí, rozhodně je autentický, což se o původním říci nedá
edit:
Slovo „umíme“ je v uvozovkách proto, protože to člověk udělá nechtěně… prostě chcete dát kolikrát na úvod uvaření hezčí foto a změníte pořadí v uvaření, no… a ono se to prohodí i bez zlého úmyslu
Příspěvek upraven 29.11.13 v 14:27
2453 příspěvků 29.11.13 12:39
Casino: navíc si myslím, že ten „původní“ Pepíčkův obrázek není původní, ale odněkud převzatý…
„(maglajzem)“

Obdivuji vaši širokou slovní zásobu
Problém s „mizejícími“ obrázky je letitý a nejedná se pouze o obrázky od pepicek viz např. „ZDE“:http://www.labuznik.cz/…ve-upraveno/ Asi se jedná o pofiderní nastavení vkládání foto.
Myslím, že na toto téma jsme tu už před časem s Lyduska vedli s Viktorem řeč.
1. Není v mých silách vrátit původní obrázek na první pozici bez toho, abych vymazal své fotečky.
2. Šlo by to udělat tak, že bych původní obrázek zkopíroval a vložil nazpět jako „můj“ na první pozici.
3. Proč bych to měl případ od případu dělat? Nebylo by jednodušší změnit nastavení?
4. Pohněte tedy svou klávesnicí a pokuste se to vyřešit s Viktorem.
Příspěvek upraven 29.11.13 v 11:50
Casino, bylo by zapotřebí, vrátit tam tu původní fotku, ten Váš bůček s tou nádivkou(maglajzem)
nevypadá dobře na úvodní fotce. Děkuji za
pochopení 
Pôvodné foto:
Já také ne.
Příspěvek upraven 30.11.13 v 20:34
4812 příspěvků 28.11.13 21:48
Nevím jak vy, ale já ten krásný obrázek, který jsem pochválila, už nevidím.
Já volim tendle postup při plnce
@georgehradec
hihi
Vy byste zasloužil!
U nás rádi spíše nádivku, jak vidět z obrázku. Zamotám do „síťky“ a uvidíme zda vydrží to nádivkové pnutí
4812 příspěvků 28.11.13 01:39
Nemám slov…sbíhající sliny mi to nedovolí.
Ten obrázek by si zasloužil pozlacený rámeček.
Musím konstatovat:
a) bylo to dobré
b) bylo to jednoduché
a vo tom to je!
Bůček je bůček a když máš bůček jako já mám, t.jest libový a správně prorostlý tak není co řešit. Koupím mleté maso a jdu do toho.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
díky Tome
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
stačí, aby někdo napsal, že je to na hovno a všichni se na to jdou podívat. Ovšem pokud někdo tuhle fintu zopakuje, tak bude zle, tady se bude mluvit slušně …
44 příspěvků 25.1.09 03:43
chapu podle casu komentare ze to ráno nebylo asi to úplně nejlepší , ale ten recept byl docela slušnej
1 příspěvek 19.12.01 09:36