Recept Plneny rozok/chlieb Sana'a

(Hodnoceno 2x) Jemenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plneny rozok/chlieb Sana'a

Postup

Prerezeme rozok pozdlzne.
Nakrajame do neho uvareny zemiak.
Osolime a okorenime ciernym korenim podla chuti.
Ak chceme narezeme aj vajce na tvrdo.
Pridame tabasco alebo feferonku.

Dobru chut!

  • Velmi oblubene v Jemene. Od poulicneho predavaca za 60 jemenskych rial. Chutny :)
  • rozok je taky vacsi a sisaty..mozno veku malu alebo pita chlieb alebo aj medzi dva krajce chleba..

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 17.11.10 vloženo
  • 4589x zobrazeno

Čas přípravy

  • raz dva

Ingredience

  • zemiaky varene cele
  • rozok
  • sol
  • cierne korenie
  • tabasco/feferonka nasekana (kto rad)
  • vajce na tvrdo (nie je podmienkou, podla chuti)

Doporučená příloha

  • pohar caju

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 03.12.10 18:04

Ono je to vazne dobre! Pokapala jsem rohlik citronovym olejicke, dala rozmackanou bramboru, pepr a cibulku . Ole!

Odkaz na uvaření

2905 26.11.10 00:28

Patka chleba byla vynikajicí. Do brambor přidán granulovaný česnek, trochu sosíku z vypečeného masa, vidličkou zpracováno a uloženo k odpočinku. Večer na slabou „podestýlku“ navršeny brambory, posypáno cibulkou, ohřáto v MT. Uvažuji ještě o přikrytí plátkem sýra, to zas příště. V období pečení sladkého rychlá a chutná večeře. Nápadů by bylo, jen málo patiček:))

Odkaz na uvaření

2905 24.11.10 02:07

Jo, jo, brmbory namačkané vidličkou + smažená cibulka, jen ten dobrý tmavý rohlík nestál v cestě, nahrazen polotmavou houskou. Moc jsem si pochutnala, díky:))

Diskuse k receptu Plneny rozok/chlieb Sana'a

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jaga13
399 příspěvků 04.12.10 08:04

Ahoj Jolano, moje manželova maminka milovala tvrdší, starší chléb s bramborami a pocházela z Valašska, taky východ…:-) zdravím na ten vzdálenější a přeji klid a mír nejen v duši

jolana
5065 příspěvků 03.12.10 21:58

Dobru chut vsetkym, fotky su krasne :)…dakujem :)
PS: mna by len zaujimalo u koho sa este jedli zemiaky s chlebom..ci to len vychodnarska specialita :mrgreen: ?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.12.10 18:04

Ono je to vazne dobre! Pokapala jsem rohlik citronovym olejem, dala rozmackanou bramboru, pepr a cibulku . Ole!

Příspěvek upraven 03.12.10 v 19:46

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.11.10 09:06

Vypada to moc hezky, lakave i je to urcite dobre. Hned jak mi zbydou brambory, vyzkousim take. Jen to uz postrada ten arabsky smrnc.
Udelala bych z toho novy recept, nebo Jolanky Plneny rozok/chlieb Sana'a v CR :-)

p.s. nasi asijsti spoluobcane v Praze prodavaji fantastickou pecenou cibulku v pytlich 1/2 kg za nejakych 43 Kc. Na takovehle rychlomnamky naprosoto skvela.

Příspěvek upraven 26.11.10 v 09:07

2905
753 příspěvků 26.11.10 00:28

Patka chleba byla vynikajicí. Do brambor přidán granulovaný česnek, trochu sosíku z vypečeného masa, vidličkou zpracováno a uloženo k odpočinku. Večer na slabou „podestýlku“ navršeny brambory, posypáno cibulkou, ohřáto v MT. Uvažuji ještě o přikrytí plátkem sýra, to zas příště. V období pečení sladkého rychlá a chutná večeře. Nápadů by bylo, jen málo patiček:))

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.11.10 12:22

:mrgreen: geniální řešení…do toho bych šla…! :mrgreen:

2905
753 příspěvků 25.11.10 02:47

No, na pohled vypadá Libanonské pečivo dobře, ale bude mu chybět naše „hutnost“, zdá se až moc nadýchané.
A co vydlabat patku čersvého chleba /vydlabané sníme/, vyložit tence něčím od masa, brambory šťouchnuté s trochou sádla, cibulka nebo feferonka, okurka… to vše mírně přihřát /zapéct/ a potají zbaštit :mrgreen: . A nebo obětovat bochníček, nejlépe kulatý, nakrájet co nejvíce patiček a podělit se :wink:

Příspěvek upraven 25.11.10 v 02:47

jolana
5065 příspěvků 24.11.10 08:58

Dobru chut:)
Len tak pre zaujimavost..v Li­banone je najvacsia pochutka rozok –ka'ek knafe..vid tu ..

http://www.anissas.com/blog1/?…

2905
753 příspěvků 24.11.10 02:07

Jo, jo, brambory namačkané vidličkou + smažená cibulka, jen ten dobrý tmavý rohlík nestál v cestě, nahrazen polotmavou houskou. Moc jsem si pochutnala, díky:))

Příspěvek upraven 25.11.10 v 02:26

2905
753 příspěvků 19.11.10 02:07

Tmavý rohlík stále nemám, je v plánu… co si nenapíšu… :-P přidám odkaz, další možnost ochucení, příspěvěk z 16.11.10 /třetí/, tento den hodně plodný na báječné nápady.
Začnu tou cibulkou, ukážu až spáchám:)
 http://www.rozhlas.cz/iradio/archiv/?…

jolana
5065 příspěvků 18.11.10 09:50

Anickav, u nas to byvala kysla uhorka :)

anickav
2904 příspěvků 18.11.10 09:27

Myslím, že by mi to doma neprešlo. Bez majonézy by to považovali za suché…

jolana
5065 příspěvků 17.11.10 09:57

U nas na vychode ak ostali zemiaky, tak sa davali na krajec chleba a dakedy sa pridala ta cibulka ako spomina 2905, alebo skvarka alebo opecky od nedele.. :))..preto ma ten recept nadchol od sameho zaciatku..jj, chudoba si poradi vsade ;)) ..len tie zemiaky dako drazeju ..

2905
753 příspěvků 17.11.10 05:04

Snídaně není daleko, naopak :mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 01:10

Mam hlaaaaaaaaaaa­aaaad!!! :-) Nech toho, do snidane daleko !!

2905
753 příspěvků 17.11.10 01:04

Už to vidím, tmavý rohlík, brambor posypaný smaženou cibulkou :) hezký nápad, díky :) :palec:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 00:25

Me fascinovaly Iracane, ceske rohliky rozkrajovali jen z boku stred rohliku, ten pak vycpavali cimkoliv od falafelu po plnenou cibuli a take jak pises, bramborou a nejakou travu . Vykusovali pak jen ten stred a spodni strana a spicky letely bud pod stul nebo ,a to velice zridka, do kose. Ale bylo to dobre, moc dobre! Tak ja to zase po letech zkusim s tou bramborou !

Příspěvek upraven 17.11.10 v 00:26

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz