Recept Plneny rozok/chlieb Sana'a

(Hodnoceno 2x) Jemenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plneny rozok/chlieb Sana'a

Postup

Prerezeme rozok pozdlzne. Nakrajame do neho uvareny zemiak. Osolime a okorenime ciernym korenim podla chuti. Ak chceme narezeme aj vajce na tvrdo. Pridame tabasco alebo feferonku. Dobru chut! * Velmi oblubene v Jemene. Od poulicneho predavaca za 60 jemenskych rial. Chutny :) * rozok je taky vacsi a sisaty..mozno veku malu alebo pita chlieb alebo aj medzi dva krajce chleba..

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 17.11.10 vloženo
  • 4728x zobrazeno

Čas přípravy

  • raz dva

Ingredience

  • zemiaky varene cele
  • rozok
  • sol
  • cierne korenie
  • tabasco/feferonka nasekana (kto rad)
  • vajce na tvrdo (nie je podmienkou, podla chuti)

Doporučená příloha

  • pohar caju

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 03.12.10 18:04

Ono je to vazne dobre! Pokapala jsem rohlik citronovym olejicke, dala rozmackanou bramboru, pepr a cibulku . Ole!

Odkaz na uvaření

2905 26.11.10 00:28

Patka chleba byla vynikajicí. Do brambor přidán granulovaný česnek, trochu sosíku z vypečeného masa, vidličkou zpracováno a uloženo k odpočinku. Večer na slabou „podestýlku“ navršeny brambory, posypáno cibulkou, ohřáto v MT. Uvažuji ještě o přikrytí plátkem sýra, to zas příště. V období pečení sladkého rychlá a chutná večeře. Nápadů by bylo, jen málo patiček:))

Odkaz na uvaření

2905 24.11.10 02:07

Jo, jo, brmbory namačkané vidličkou + smažená cibulka, jen ten dobrý tmavý rohlík nestál v cestě, nahrazen polotmavou houskou. Moc jsem si pochutnala, díky:))

Diskuse k receptu Plneny rozok/chlieb Sana'a

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jaga13
399 příspěvků 04.12.10 08:04

Ahoj Jolano, moje manželova maminka milovala tvrdší, starší chléb s bramborami a pocházela z Valašska, taky východ…:-) zdravím na ten vzdálenější a přeji klid a mír nejen v duši

jolana
5066 příspěvků 03.12.10 21:58

Dobru chut vsetkym, fotky su krasne :)…dakujem :)
PS: mna by len zaujimalo u koho sa este jedli zemiaky s chlebom..ci to len vychodnarska specialita :mrgreen: ?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.12.10 18:04

Ono je to vazne dobre! Pokapala jsem rohlik citronovym olejem, dala rozmackanou bramboru, pepr a cibulku . Ole!

Příspěvek upraven 03.12.10 v 19:46

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.11.10 09:06

Vypada to moc hezky, lakave i je to urcite dobre. Hned jak mi zbydou brambory, vyzkousim take. Jen to uz postrada ten arabsky smrnc.
Udelala bych z toho novy recept, nebo Jolanky Plneny rozok/chlieb Sana'a v CR :-)

p.s. nasi asijsti spoluobcane v Praze prodavaji fantastickou pecenou cibulku v pytlich 1/2 kg za nejakych 43 Kc. Na takovehle rychlomnamky naprosoto skvela.

Příspěvek upraven 26.11.10 v 09:07

2905
753 příspěvků 26.11.10 00:28

Patka chleba byla vynikajicí. Do brambor přidán granulovaný česnek, trochu sosíku z vypečeného masa, vidličkou zpracováno a uloženo k odpočinku. Večer na slabou „podestýlku“ navršeny brambory, posypáno cibulkou, ohřáto v MT. Uvažuji ještě o přikrytí plátkem sýra, to zas příště. V období pečení sladkého rychlá a chutná večeře. Nápadů by bylo, jen málo patiček:))

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.11.10 12:22

:mrgreen: geniální řešení…do toho bych šla…! :mrgreen:

2905
753 příspěvků 25.11.10 02:47

No, na pohled vypadá Libanonské pečivo dobře, ale bude mu chybět naše „hutnost“, zdá se až moc nadýchané.
A co vydlabat patku čersvého chleba /vydlabané sníme/, vyložit tence něčím od masa, brambory šťouchnuté s trochou sádla, cibulka nebo feferonka, okurka… to vše mírně přihřát /zapéct/ a potají zbaštit :mrgreen: . A nebo obětovat bochníček, nejlépe kulatý, nakrájet co nejvíce patiček a podělit se :wink:

Příspěvek upraven 25.11.10 v 02:47

jolana
5066 příspěvků 24.11.10 08:58

Dobru chut:)
Len tak pre zaujimavost..v Libanone je najvacsia pochutka rozok –ka'ek knafe..vid tu ..

http://www.anissas.com/blog1/?…

2905
753 příspěvků 24.11.10 02:07

Jo, jo, brambory namačkané vidličkou + smažená cibulka, jen ten dobrý tmavý rohlík nestál v cestě, nahrazen polotmavou houskou. Moc jsem si pochutnala, díky:))

Příspěvek upraven 25.11.10 v 02:26

2905
753 příspěvků 19.11.10 02:07

Tmavý rohlík stále nemám, je v plánu… co si nenapíšu… :-P přidám odkaz, další možnost ochucení, příspěvěk z 16.11.10 /třetí/, tento den hodně plodný na báječné nápady.
Začnu tou cibulkou, ukážu až spáchám:)
 http://www.rozhlas.cz/iradio/archiv/?…

jolana
5066 příspěvků 18.11.10 09:50

Anickav, u nas to byvala kysla uhorka :)

anickav
2904 příspěvků 18.11.10 09:27

Myslím, že by mi to doma neprešlo. Bez majonézy by to považovali za suché…

jolana
5066 příspěvků 17.11.10 09:57

U nas na vychode ak ostali zemiaky, tak sa davali na krajec chleba a dakedy sa pridala ta cibulka ako spomina 2905, alebo skvarka alebo opecky od nedele.. :))..preto ma ten recept nadchol od sameho zaciatku..jj, chudoba si poradi vsade ;)) ..len tie zemiaky dako drazeju ..

2905
753 příspěvků 17.11.10 05:04

Snídaně není daleko, naopak :mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 01:10

Mam hlaaaaaaaaaaaaaaad!!! :-) Nech toho, do snidane daleko !!

2905
753 příspěvků 17.11.10 01:04

Už to vidím, tmavý rohlík, brambor posypaný smaženou cibulkou :) hezký nápad, díky :) :palec:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.10 00:25

Me fascinovaly Iracane, ceske rohliky rozkrajovali jen z boku stred rohliku, ten pak vycpavali cimkoliv od falafelu po plnenou cibuli a take jak pises, bramborou a nejakou travu . Vykusovali pak jen ten stred a spodni strana a spicky letely bud pod stul nebo ,a to velice zridka, do kose. Ale bylo to dobre, moc dobre! Tak ja to zase po letech zkusim s tou bramborou !

Příspěvek upraven 17.11.10 v 00:26

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz