Recept Plněný patison

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněný patison

Postup

Omytý patison oloupáme, vršek skrojíme a vnitřek vydlabeme lžící. Maso a oloupané, vínem navlhčené žemle jemně umeleme a přidáme vejce a na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vše promícháme a ochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Touto směsí naplníme patison, vložíme jej do nádoby vymazané máslem, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě. Během dušení jej mírně podlijeme vodou nebo telecím vývarem. Asi pět minut před dokončením poklici odstraníme a patison zapečeme. Čerpáno z knihy Vaříme ze zeleniny (1983).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 09.09.04 vloženo
  • 9067x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 středně velký patison
  • 600 g telecího nebo libového vepřového masa
  • 80 g slaniny
  • 2 žemle
  • 1 vejce
  • bílé víno
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový oříšek
  • citronová kůra
  • máslo na vymazání nádoby.

Doporučená příloha

  • vařené nebo smažené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný patison

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz