Recept Plněný patison

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Plněný patison

Postup

Omytý patison oloupáme, vršek skrojíme a vnitřek vydlabeme lžící. Maso a oloupané, vínem navlhčené žemle jemně umeleme a přidáme vejce a na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vše promícháme a ochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Touto směsí naplníme patison, vložíme jej do nádoby vymazané máslem, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě. Během dušení jej mírně podlijeme vodou nebo telecím vývarem. Asi pět minut před dokončením poklici odstraníme a patison zapečeme. Čerpáno z knihy Vaříme ze zeleniny (1983).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 09.09.04 vloženo
  • 9125x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 středně velký patison
  • 600 g telecího nebo libového vepřového masa
  • 80 g slaniny
  • 2 žemle
  • 1 vejce
  • bílé víno
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový oříšek
  • citronová kůra
  • máslo na vymazání nádoby.

Doporučená příloha

  • vařené nebo smažené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný patison

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz