Recept Plněný patison
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Omytý patison oloupáme, vršek skrojíme a vnitřek vydlabeme lžící. Maso a oloupané, vínem navlhčené žemle jemně umeleme a přidáme vejce a na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vše promícháme a ochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Touto směsí naplníme patison, vložíme jej do nádoby vymazané máslem, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě. Během dušení jej mírně podlijeme vodou nebo telecím vývarem. Asi pět minut před dokončením poklici odstraníme a patison zapečeme. Čerpáno z knihy Vaříme ze zeleniny (1983).
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 09.09.04 vloženo
- 9615x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 středně velký patison
- 600 g telecího nebo libového vepřového masa
- 80 g slaniny
- 2 žemle
- 1 vejce
- bílé víno
- sůl
- bílý pepř
- muškátový oříšek
- citronová kůra
- máslo na vymazání nádoby.
Doporučená příloha
vařené nebo smažené brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Plněný patison
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Plněný patison