Recept Plněný patison

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Plněný patison

Postup

Omytý patison oloupáme, vršek skrojíme a vnitřek vydlabeme lžící. Maso a oloupané, vínem navlhčené žemle jemně umeleme a přidáme vejce a na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vše promícháme a ochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Touto směsí naplníme patison, vložíme jej do nádoby vymazané máslem, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě. Během dušení jej mírně podlijeme vodou nebo telecím vývarem. Asi pět minut před dokončením poklici odstraníme a patison zapečeme. Čerpáno z knihy Vaříme ze zeleniny (1983).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 09.09.04 vloženo
  • 9615x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 středně velký patison
  • 600 g telecího nebo libového vepřového masa
  • 80 g slaniny
  • 2 žemle
  • 1 vejce
  • bílé víno
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový oříšek
  • citronová kůra
  • máslo na vymazání nádoby.

Doporučená příloha

  • vařené nebo smažené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný patison

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz