Recept Plněný patison II

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněný patison II

Postup

Patison rozkrojíme, odstraníme jadérka, osolíme, naplníme připravenou nádivkou, vložíme do vymazané ohnivzdorné mísy, podlijeme masovým vývarem a upečeme. *Příprava nádivky:* Oba druhy masa nakrájíme a umeleme. Přidáme větší část drobně nakrájené cibule a rozetřený česnek. V rozehřátém sádle zpěníme zbytek nakrájené cibule, přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme doměkka. Udušené žampiony přimícháme k masu, osolíme, okořeníme mletým pepřem, ochutíme drobně nakrájenou petrželovou natí, přidáme rozšlehaná vejce, podle potřeby strouhanku a všechno promícháme. Čerpáno z knihy Velká barevná obrazová kuchařka (1990).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 09.09.04 vloženo
  • 5095x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší patison
  • sůl
  • 1 lžíce tuku na vymazání mísy
  • masový vývar;
  • *Nádivka:*
  • 150 g vepřového masa
  • 100 g telecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL sádla
  • 100 g žampionů
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 PL drobně nakrájené zelené petrželky
  • 2 vejce
  • strouhanka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný patison II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz