Recept Plněný patison II

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněný patison II

Postup

Patison rozkrojíme, odstraníme jadérka, osolíme, naplníme připravenou nádivkou, vložíme do vymazané ohnivzdorné mísy, podlijeme masovým vývarem a upečeme. *Příprava nádivky:* Oba druhy masa nakrájíme a umeleme. Přidáme větší část drobně nakrájené cibule a rozetřený česnek. V rozehřátém sádle zpěníme zbytek nakrájené cibule, přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme doměkka. Udušené žampiony přimícháme k masu, osolíme, okořeníme mletým pepřem, ochutíme drobně nakrájenou petrželovou natí, přidáme rozšlehaná vejce, podle potřeby strouhanku a všechno promícháme. Čerpáno z knihy Velká barevná obrazová kuchařka (1990).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 09.09.04 vloženo
  • 5007x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší patison
  • sůl
  • 1 lžíce tuku na vymazání mísy
  • masový vývar;
  • *Nádivka:*
  • 150 g vepřového masa
  • 100 g telecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL sádla
  • 100 g žampionů
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 PL drobně nakrájené zelené petrželky
  • 2 vejce
  • strouhanka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný patison II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Cuketové placky Cuketové placky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz