Recept Plněný patison II

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Plněný patison II

Postup

Patison rozkrojíme, odstraníme jadérka, osolíme, naplníme připravenou nádivkou, vložíme do vymazané ohnivzdorné mísy, podlijeme masovým vývarem a upečeme. *Příprava nádivky:* Oba druhy masa nakrájíme a umeleme. Přidáme větší část drobně nakrájené cibule a rozetřený česnek. V rozehřátém sádle zpěníme zbytek nakrájené cibule, přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme doměkka. Udušené žampiony přimícháme k masu, osolíme, okořeníme mletým pepřem, ochutíme drobně nakrájenou petrželovou natí, přidáme rozšlehaná vejce, podle potřeby strouhanku a všechno promícháme. Čerpáno z knihy Velká barevná obrazová kuchařka (1990).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 09.09.04 vloženo
  • 5704x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší patison
  • sůl
  • 1 lžíce tuku na vymazání mísy
  • masový vývar;
  • *Nádivka:*
  • 150 g vepřového masa
  • 100 g telecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL sádla
  • 100 g žampionů
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 PL drobně nakrájené zelené petrželky
  • 2 vejce
  • strouhanka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný patison II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz