Recept Plneny kysnuty slimacik

jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do preosiatej osolenej muky urobime jamku, rozklepneme vajicko, pridame nakysnute drozdie a miesime a pridavame teple vlazne mlieko ( pridame cukor ), nakoniec olej. Vypracujeme vlacne polohuste cesto ( ako na buchty ). Nechame na teplom mieste prikryte vykysnut.Malu gulicku cesta odlozime na chvostik. Vykysnute vyvalkame na obdlznik a na tensie- trosinku menej ako 1cm. Cesto nech je vyvalkane na dlhsie, budete stacat slimaka. Pokapeme roztopenym maslom ( polejem a opacnou stranou lyzice rozotieram ), rozotrieme syr rozmiesany so smotanou, posypeme nasekanymi bylinkami a stocime. Potrieme olejom a stocime do slimaka tak, aby nam jeden koncek cesta ostal ako hlavka . Z odlozenej gulky urobime rozky a vzadu prilepime ako chvostik. Nechame podkysnut a pecieme vo vyhriatej rure do zlatava. Ak nechceme jeden velky , rozdelime cesto a urobime viac. Aj plnit mozeme podla vlastnej fantazie. :-) Dobru chut.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 20.03.07 vloženo
  • 2992x zobrazeno

Ingredience

  • 4 poriadne salky muky
  • drozdie
  • vajco
  • mlieko podla potreby
  • 2 KL soli
  • 1-2 KL cukru
  • 0,5 dl oleja
  • alebo si urobite kysnute cesto ten vas osvedceny recept
  • Napln:
  • 3 Pl roztopeneho masla
  • struhany syr mozarella( alebo daky iny vhodny syr )
  • zopar lyzic smotany sladkej ( nemusi byt ), mozete pridat pomazankove maslo a vynechat maslo
  • tymian ( ak mate radi , alebo dake ine bylinky podla chuti alebo nic)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plneny kysnuty slimacik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Plneny kysnuty slimacik

jolana
5068 příspěvků 21.3.07 15:39
Re: Plneny kysnuty slimacik

Je to spravne- slovensky kysnute cesto. Kapusta - kysla kapusta- kvasena kapusta- kvasi…rychlokvasene uhorky atd… :- ) - tak to je. Ale spisovne preco ako za co na co - to neviem o). Pekny den…
Inac je uplne bozsky ked je plneny skvarkami alebo skvarkovou pomazankou.

Labužník jandule02
1099 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plneny kysnuty slimacik

Já osobně bych řekla, že kynutý. Ale nevím zda ve Slovenštině není kysnutý kynutý. Myslila jsem, že kysnutý znamená kysaný?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz