Recept Plneny kysnuty slimacik

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do preosiatej osolenej muky urobime jamku, rozklepneme vajicko, pridame nakysnute drozdie a miesime a pridavame teple vlazne mlieko ( pridame cukor ), nakoniec olej. Vypracujeme vlacne polohuste cesto ( ako na buchty ). Nechame na teplom mieste prikryte vykysnut.Malu gulicku cesta odlozime na chvostik. Vykysnute vyvalkame na obdlznik a na tensie- trosinku menej ako 1cm. Cesto nech je vyvalkane na dlhsie, budete stacat slimaka. Pokapeme roztopenym maslom ( polejem a opacnou stranou lyzice rozotieram ), rozotrieme syr rozmiesany so smotanou, posypeme nasekanymi bylinkami a stocime. Potrieme olejom a stocime do slimaka tak, aby nam jeden koncek cesta ostal ako hlavka . Z odlozenej gulky urobime rozky a vzadu prilepime ako chvostik. Nechame podkysnut a pecieme vo vyhriatej rure do zlatava. Ak nechceme jeden velky , rozdelime cesto a urobime viac. Aj plnit mozeme podla vlastnej fantazie. :-) Dobru chut.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 20.03.07 vloženo
  • 2692x zobrazeno

Ingredience

  • 4 poriadne salky muky
  • drozdie
  • vajco
  • mlieko podla potreby
  • 2 KL soli
  • 1-2 KL cukru
  • 0,5 dl oleja
  • alebo si urobite kysnute cesto ten vas osvedceny recept
  • Napln:
  • 3 Pl roztopeneho masla
  • struhany syr mozarella( alebo daky iny vhodny syr )
  • zopar lyzic smotany sladkej ( nemusi byt ), mozete pridat pomazankove maslo a vynechat maslo
  • tymian ( ak mate radi , alebo dake ine bylinky podla chuti alebo nic)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plneny kysnuty slimacik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 21.03.07 15:39
Re: Plneny kysnuty slimacik

Je to spravne- slovensky kysnute cesto. Kapusta - kysla kapusta- kvasena kapusta- kvasi…rychlokvasene uhorky atd… :- ) - tak to je. Ale spisovne preco ako za co na co - to neviem o). Pekny den…
Inac je uplne bozsky ked je plneny skvarkami alebo skvarkovou pomazankou.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plneny kysnuty slimacik

Já osobně bych řekla, že kynutý. Ale nevím zda ve Slovenštině není kysnutý kynutý. Myslila jsem, že kysnutý znamená kysaný?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz