Recept Plněný kapr

Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kapra zbavíme šupin, vykucháme, umyjeme a okořeníme. Dvě samostatné porce osolíme, vložíme na rozehřátý olej a z obou stran opečeme. Po vychladnutí je důkladně vykostíme.Kostičky rohlíku přelijeme mlékem a necháme rozmočit. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na nudličky, cibuli nadrobno a vše osmahneme na másle. Přidáme plátky česneku, oprané mlíčí nebo jikry, vymačkaný rohlík, vejce a pokrájené maso z opečených porcí. Směs osolíme, okořeníme a důkladně promícháme. Touto směsí naplníme vykuchaného a okořeněného kapra. Otvor sešijeme nebo spíchneme jehlicemi. Rybu vložíme do tukem vymazaného pekáče a pečeme dozlatova. Podle potřeby podléváme aby se nepálila kůže.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 17.12.05 vloženo
  • 3736x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší kapr ( 2 kg )
  • sůl a pepř nebo kořenící směs na ryby
  • olej
  • 2 samostatné porce ryby
  • jikry nebo mlíčí
  • 100 g slaniny
  • 1 rohlík
  • 1/2 šálku mléka
  • 250 g žampionů
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 1 vejce
  • sůl

Doporučená příloha

  • vařené brambory, bramborový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný kapr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz