Recept Plněný fenykl zapečený

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněný fenykl zapečený

Postup

1. Fenykl omyjeme a rozpůlíme. Vyřízneme žlá­bek, přitom odstraníme stonky. Houby očistíme a pokrájíme nadrobno. 2. Posekanou cibuli zesklovatíme na margarínu. Přidáme houby a dusíme 5 min. Osolíme a opep­říme. Troubu předehřejeme na 200 °C. 3. Fenykl povaříme 5 min. v osolené vodě, nechá­me okapat a uložíme do vymaštěné zapékací formy. Naplníme houbami. Tavený sýr rozmíchá­me s 6 lžícemi vody a rozdělíme navrch. Zapéká­me asi 35 min. Tip: Nadzemní hlíza fenyklu má chuti anýzu a výtečně se hodí i do masových nádivek.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 21.10.03 vloženo
  • 9599x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 250 kcal, 1045 kJ, 15 g bílkovin, 16 g tuků, 15 g sacharidů.
  • 4 fenykly (asi po 180 g)
  • 2 cibule
  • 200 g žampionů
  • 100 g houby šiitake
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 50 g margarínu
  • sůl
  • pepř
  • 200 g bylinkového taveného sýra

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný fenykl zapečený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz