Recept Plněný fenykl se šunkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Plněný fenykl se šunkou

Postup

1. Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy a drobné lístky z nich oddělíme a odložíme stranou. Rajčata nařízneme křížem, spaříme a oloupeme. 2. Kousky fenyklů, rajčata, šunku a okapanou mozzarellu jemně pokrájíme. Osolíme a okoře­níme bazalkou, citronovou šťávou a pepřem. 3. Troubu předehřejeme na 175 °C. Slupku a oblou část fenyklů upravíme řezem tak, aby lépe stály. Vložíme je do ohnivzdorné formy. Rozprostřeme na ně nádivku a zalijeme zeleni­novým vývarem. Pečeme asi 25 min. v přede­hřáté troubě. Pokrm můžeme ozdobit fenyklo­vou zelení z odložených listů.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 02.12.01 vloženo
  • 10025x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké fenykly
  • 4 rajčata
  • 4 plátky vařené šunky (po 50 g)
  • 125 g mozzarelly
  • 1 lžíce sekané bazalky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml zeleninového vývaru (z kostky)

Doporučená příloha

  • Podáváme s ope­čenými krajíčky toastového chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný fenykl se šunkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz