Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy a drobné lístky z nich oddělíme a odložíme stranou. Rajčata nařízneme křížem, spaříme a oloupeme. 2. Kousky fenyklů, rajčata, šunku a okapanou mozzarellu jemně pokrájíme. Osolíme a okořeníme bazalkou, citronovou šťávou a pepřem. 3. Troubu předehřejeme na 175 °C. Slupku a oblou část fenyklů upravíme řezem tak, aby lépe stály. Vložíme je do ohnivzdorné formy. Rozprostřeme na ně nádivku a zalijeme zeleninovým vývarem. Pečeme asi 25 min. v předehřáté troubě. Pokrm můžeme ozdobit fenyklovou zelení z odložených listů.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Podáváme s opečenými krajíčky toastového chleba.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plněný fenykl se šunkou