Recept Plněný chlebánek

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z chlebanku odkorjime vrsek a vnitrek vydlabeme. Slaninu nakrajime nadrobno a vyskvarime ji na oleji. Ve druhé nadobe smichame smetanu se syrem, pridame nakrajenou papriku bez semen, pazitku, prochladlou slaninu a zeleninovou korenici smes. Vsechno dukladne promichame. Tukem ze slaniny vymasime vydlabany dalamanek zevnitr i na povrchu. Naplnime pripravenou hmotou a polozime na vymasteny plech. Vedle plozime ještě zbyle vnitrky chleba, které jsme predtim pokapali tukem ze slaniny. Peceme asi 10-15 minut ve vyhratem grilu nebo v troube. Podavame bez prilohy a bez priboru. Zdroj: Kalendar 2005, Prima varecka

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 06.06.05 vloženo
  • 5410x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 kulaty chlebanek (napr. dalamanek)
  • 1 lzice oleje
  • 50g prorostle slaniny
  • cervena a zelena paprika
  • 2 lzice zakysane smetany
  • taveny syr (100g)
  • mlety pepr
  • zeleninova korenici smes
  • pazitka
  • sul

Doporučená příloha

  • suche bile vino

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněný chlebánek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Plněný chlebánek

Fabujan
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněný chlebánek

Dokonca to mal Peter Novotný v ktorejsi svojej knihe receptov, volá sa to Gazdovské fondue a recept mal byť pôvodne od slovenského herca Stana Dančiaka. Tam však bol použitý okrúhly chlieb, slaniny tam bolo použité 500 g a ostatné ingrediencie boli totožné a aj sa to takmer identicky pripravovalo, t.j. odkrojiť vršok, chlieb vydlabať, naplniť zmesou rozškvarenej slaniny, pokrájaných paprík, smotany a syra. Priklopiť odkrojeným vrškom. Uložiť na pekáč, obložiť vydlabanou striedkou, pokropiť výpekom slaninky aj chlieb a dať piecť. Moji chlapi sa idú s tým udusiť. Ja najradšej používam oravskú slaninku, tá je fajn prerastená a voňavá. Táto varianta je najvhodnejšia do súkromia rodiny, kde nám nevadia v jedle prsty toho druhého. Ale aby som nedostávala hostí do rozpakov, viem si predstaviť, že to množstvo rozdelím do dalamánkov a nech sa každý vŕta len vo svojom, pretože inak ako ručne, bez akýchkoľvek pomôcok (vidličky, nože, lyžičky) sa to vychutnať ani nedá.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněný chlebánek

Aha, Ivo, sorry, já se dívala nejdřív na diskuzi u receptů, a tak mi ta druhá diskuze utekla … ;o)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněný chlebánek

Ne ne, zatím to držím pod kontrolou - ono to mělo souvislost s touto TARGET = _new předdiskuzí…

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněný chlebánek

Ivo, máš už v těch ženských, koukám, pěkný binčus ;o))

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněný chlebánek - Eji...

…a kdybych to chtěl udělat, tak poraď prosím, co uděláš s těmi vnitřky, které se položí vedle a kde se poděly vršky?..... :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz