Recept Plněné zelí v pomalém hrnci

marmelada Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hlávku zelí ovaříme v osolené vodě a rozebereme na jednotlivé listy. Do 3,5l pomalého hrnce se mi vešlo 12 závitků, tedy asi 12 listů. Připravíme si náplň: Mleté maso, nadrobno nakrájenou slaninu, česnek, propranou a spařenou rýži, sůl, pepř, polovinu rajského protlaku a polovinu papriky smícháme. Směs by neměla být tuhá, případně přidáme trochu vody. Na listy zelí dáme hrst směsi a zabalíme šulánek. Jednotlivé šulánky klademe vedle sebe a pak na sebe těsně do hrnce. Navrch nebo i mezi můžeme vložit kousky nakrájených zbylých listů. Připravíme si zálivku: asi ve 300 ml vody rozmícháme zbylý rajský protlak, osolíme, opepříme, přidáme papriku a olej. Poté zálivkou zalijeme zelné balíčky tak, aby byly akorát ponořené. Hrnec přiklopíme a vaříme asi 5 hod. na pomalý stupeň.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 05.05.06 vloženo
  • 3587x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hlávka zelí
  • 1/2 kg mletého masa
  • 50 g slaniny
  • 300 ml rýže
  • 200 ml rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • pepř
  • sůl
  • 3 lžíce oleje.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné zelí v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz