Recept Plněné zelí v pomalém hrnci

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hlávku zelí ovaříme v osolené vodě a rozebereme na jednotlivé listy. Do 3,5l pomalého hrnce se mi vešlo 12 závitků, tedy asi 12 listů. Připravíme si náplň: Mleté maso, nadrobno nakrájenou slaninu, česnek, propranou a spařenou rýži, sůl, pepř, polovinu rajského protlaku a polovinu papriky smícháme. Směs by neměla být tuhá, případně přidáme trochu vody. Na listy zelí dáme hrst směsi a zabalíme šulánek. Jednotlivé šulánky klademe vedle sebe a pak na sebe těsně do hrnce. Navrch nebo i mezi můžeme vložit kousky nakrájených zbylých listů. Připravíme si zálivku: asi ve 300 ml vody rozmícháme zbylý rajský protlak, osolíme, opepříme, přidáme papriku a olej. Poté zálivkou zalijeme zelné balíčky tak, aby byly akorát ponořené. Hrnec přiklopíme a vaříme asi 5 hod. na pomalý stupeň.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 05.05.06 vloženo
  • 3407x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hlávka zelí
  • 1/2 kg mletého masa
  • 50 g slaniny
  • 300 ml rýže
  • 200 ml rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • pepř
  • sůl
  • 3 lžíce oleje.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné zelí v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz