Recept Plněné zelí 2
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Hlávku zelí rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme ve vroucí osolené vodě. Housku namočíme do studené vody. Vejce smícháme s vepřovým masem, přimícháme vymačkanou žemli, cibuli nakrájenou nadrobno, dochutíme solí a pepřem. Formu vymažeme máslem a vyložíme spařenými listy. Poklademe masovým fašem a znovu vrstvu listu. Formu uzavřeme a pečeme v troubě ve vodní lázni.
Recept je z kategorií: Mleté maso
- 25.09.03 vloženo
- 6469x zobrazeno
Ingredience
- 1 hlávka zelí
- 50 g másla
- sůl
- Náplň:
- 1 houska
- 1 cibule
- 1 vejce
- 250 g mletého vepřového masa
- sůl
- drcený pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Plněné zelí 2
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Plněné zelí 2
1075 příspěvků 25.1.09 03:43
1075 příspěvků 25.9.03 13:59
Diky zase za novou radu na vylepseni. S tim alobalem to bude urcite lepsi. Toto co popisujes je vyborne. Ten recept jsem na Labuznika uz poslala a to pod nazvem Plnene zeli -cislo receptu 10426. Dekuji, urcite vyzkousim i tento Tvuj postup.
pro hračičky / je to strašná piplačka, ale dobře to vypadá/. Hlávku zelí
/ musí být maličká/ ovaříme ve vodě tak, aby trošku změkla, necháme zchladnout. Maso na náplň umeleme radši 2×, masovou fáší podle Pampelišky postupně potíráme zelné listy - z hlávky vždycky odklopíme vrchní vrstvu listů, potřeme, a tak pokračujeme - uprostřed zůstane srdíčko. Pak listy zase přiklopíme zpět, naplněnou hlávku omotáme nití tak, aby držela pohromadě. Pečeme v pekáčku, až do skoro úplného změknutí kryté alobalem / podlité vývarem/, ke konci alobal sundáme, aby se hlavička zvenčí trochu opekla. Naporcujeme dle velikosti na čtvrtky či šestinky. Navrch na talíři trošku kysané smetany. Mňam.