Recept Plněné zelí 2

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Plněné zelí 2

Postup

Hlávku zelí rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme ve vroucí osolené vodě. Housku namočíme do studené vody. Vejce smícháme s vepřovým masem, přimícháme vymačkanou žemli, cibuli nakrájenou nadrobno, dochutíme solí a pepřem. Formu vymažeme máslem a vyložíme spařenými listy. Poklademe masovým fašem a znovu vrstvu listu. Formu uzavřeme a pečeme v troubě ve vodní lázni.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 25.09.03 vloženo
  • 6080x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hlávka zelí
  • 50 g másla
  • sůl
  • Náplň:
  • 1 houska
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 250 g mletého vepřového masa
  • sůl
  • drcený pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné zelí 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Plněné zelí 2

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo
  • omlouvam se za chybu , ten recept je pod nazvem " Plnena kapusta"
Pampeliska191
1075 příspěvků 25.9.03 13:59
Ejo

Diky zase za novou radu na vylepseni. S tim alobalem to bude urcite lepsi. Toto co popisujes je vyborne. Ten recept jsem na Labuznika uz poslala a to pod nazvem Plnene zeli -cislo receptu 10426. Dekuji, urcite vyzkousim i tento Tvuj postup.

Eja
3871 příspěvků 25.1.09 03:43
Tip

pro hračičky / je to strašná piplačka, ale dobře to vypadá/. Hlávku zelí
/ musí být maličká/ ovaříme ve vodě tak, aby trošku změkla, necháme zchladnout. Maso na náplň umeleme radši 2×, masovou fáší podle Pampelišky postupně potíráme zelné listy - z hlávky vždycky odklopíme vrchní vrstvu listů, potřeme, a tak pokračujeme - uprostřed zůstane srdíčko. Pak listy zase přiklopíme zpět, naplněnou hlávku omotáme nití tak, aby držela pohromadě. Pečeme v pekáčku, až do skoro úplného změknutí kryté alobalem / podlité vývarem/, ke konci alobal sundáme, aby se hlavička zvenčí trochu opekla. Naporcujeme dle velikosti na čtvrtky či šestinky. Navrch na talíři trošku kysané smetany. Mňam.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz