Recept Plněné zelí 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněné zelí 2

Postup

Hlávku zelí rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme ve vroucí osolené vodě. Housku namočíme do studené vody. Vejce smícháme s vepřovým masem, přimícháme vymačkanou žemli, cibuli nakrájenou nadrobno, dochutíme solí a pepřem. Formu vymažeme máslem a vyložíme spařenými listy. Poklademe masovým fašem a znovu vrstvu listu. Formu uzavřeme a pečeme v troubě ve vodní lázni.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 25.09.03 vloženo
  • 5975x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hlávka zelí
  • 50 g másla
  • sůl
  • Náplň:
  • 1 houska
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 250 g mletého vepřového masa
  • sůl
  • drcený pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné zelí 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Plněné zelí 2

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo
  • omlouvam se za chybu , ten recept je pod nazvem " Plnena kapusta"
Pampeliska191
1075 příspěvků 25.9.03 13:59
Ejo

Diky zase za novou radu na vylepseni. S tim alobalem to bude urcite lepsi. Toto co popisujes je vyborne. Ten recept jsem na Labuznika uz poslala a to pod nazvem Plnene zeli -cislo receptu 10426. Dekuji, urcite vyzkousim i tento Tvuj postup.

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Tip

pro hračičky / je to strašná piplačka, ale dobře to vypadá/. Hlávku zelí
/ musí být maličká/ ovaříme ve vodě tak, aby trošku změkla, necháme zchladnout. Maso na náplň umeleme radši 2×, masovou fáší podle Pampelišky postupně potíráme zelné listy - z hlávky vždycky odklopíme vrchní vrstvu listů, potřeme, a tak pokračujeme - uprostřed zůstane srdíčko. Pak listy zase přiklopíme zpět, naplněnou hlávku omotáme nití tak, aby držela pohromadě. Pečeme v pekáčku, až do skoro úplného změknutí kryté alobalem / podlité vývarem/, ke konci alobal sundáme, aby se hlavička zvenčí trochu opekla. Naporcujeme dle velikosti na čtvrtky či šestinky. Navrch na talíři trošku kysané smetany. Mňam.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz