Recept Plněné žampiony mletým masem

aneb Plněné žampiony

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tuto pochoutku jsem také mnohokrát vyráběla na praxi:-)

Postup

Připravíme si mleté maso,okořeníme­.Vezmeme žampiony,oddělíme nožičky,očistíme hlavičky.Přichys­táme si trojobal - mouku,vejce rošlehané,strou­hanku.Vždy vezmeme hlavičku žampionu,naplníme ji trochou mletého masa a celé obalíme v trojobale a skládáme na vymaštění pekáč.Předehřejeme si troubu na asi 200°C.Žampionky pečeme v troubě dokud nezezlátnou.Pak si je na talíři podle chuti dosolíme…Dobrou chuť:-)

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.03.10 vloženo
  • 20726x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 60min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • žampiony
  • mleté maso
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • cca 3 vejce
  • sůl
  • tuk na vymazání plechu
  • majoránka a koření na maso

Doporučená příloha

  • Brambory,bramborová kaše…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné žampiony mletým masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sveva
751 příspěvků 13.03.10 03:25
Re: Plněné žampiony

Až to bude nutné, uvedu předešlé komentáře jako krásný příklad dobré diskuze k receptu. Děkuji všem třem děvčatům.
Zdravím.

 
dag
539 příspěvků 13.03.10 03:04
Re: Plněné žampiony

Tím, co navrhuje AnickaV by žampionové hlavičky jistě získaly a já to zítra zkusím.
Postříkám hlavičky olejem a na některé dám kousíčky slaniny. Už se těším.
Dobré kuchařky mají dobré nápady.

 
anickav
2904 příspěvků 13.03.10 00:58
Re: Plněné žampiony

Ja by som šampiňóny postriekala olejom…alebo prikryla plátkom slaniny…aspoň ja to tak robím pri zapekaní plnených hlavičiek…

 
dag
539 příspěvků 13.03.10 00:12
Re: Plněné žampiony

souhlasím s Marmeládou.
Ale jinak to je dobrý nápad.Já něco podobného dělám, ale smažím na pánvi a tento postup se mně zdá mnohem lepší.
Zdravím

 
marmelada
1643 příspěvků 12.03.10 23:26
Re: Plněné žampiony

Myslím, že by bylo dobré nasekat nožičky žampionů do mletého masa. Namísto majoránky doporučuji nasekanou nať petržele, víc podtrhne chuť žampionů.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz