Recept Plněné sváteční perníčky

ales.jarda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Těsto: Hladkou mouku, cukr moučku, koření a jedlou sodu vsypat do mísy a nasucho promíchat, do středu udělat důlek a rozklepnout do něj vejce. Máslo a med povolit na vodní lázni, promíchat a vlažné vlít do mísy se směsí. Pomocí vařečky lehce promíchat, až se těsto začne spojovat a lepilo by se na stěnu mísy, vyklopit na lehce pomoučený vál a rukama dopracovat. Po propracování uložit do mirkotenu nebo folie a uložit odpočinout do lednice na několik hodin - nejlépe přes noc. Při vykrajování používat symetrické tvary, které pak půjde lepit krémem rubovou stranou na sebe. Placka k vykrajování se nejlépe rozválí v mikrotenu na asi 2-3 mm. Péct na plechu s pečícím papírem (při hodně velkém vymazání plechu se perníčky v troubě roztékají) a při teplotě 175°C do zlatava. Po upečení sundavat z plechu ještě teplé jinak se rozlámou. Perníčky po vychladnutí ztvrdnou a zvláční asi za 14 dní nebo do několika dnů po namazání. Krém: Na vodní lázni vyšlehat vejce, cukr a kakao, až se základ krému prohřeje na cca. 60-65°C. Po vychladnutí "vařeného" základu se přimíchá máslo a vyšlehá krém na lepení perníčků. Pokud se krém při všlehání másla srazí, stačí mísu s krémem vložit na teplou lázeň a při malém prohřátí promíchat a krém se spojí. Perníčky se po slepení polévají z jedné strany čokoládou a zdobí se mandlemi a po ztuhnutí čokolády i sněhem (na 1 bílek 10dkg cukru moučky, na vodní lázni vyšlehat do tuha a hned zdobit z pytlíku tenkou linkou). Perníčky lze vykrajovat v různých tvarech pro příležitost Vánoc i Velikonoc.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 05.12.08 vloženo
  • 6834x zobrazeno

Čas přípravy

  • tÄ›sto 15

Ingredience

  • Těsto:
  • 70 dkg hladké mouky
  • 30 dkg cukru moučky
  • 3 vrchovaté kávové lžičky jedlé sody
  • koření - mletá skořice, hřebíček, nové koření, badyán
  • 3 celá vejce
  • 10 dkg másla
  • 15 dkg medu
  • Krém:
  • 3 celá vejce
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce kakaa
  • 5 vrchovatých polévkových lžic cukru moučky
  • 1 máslo
  • Dále čokoládová poleva, loupané a půlené mandle na ozdobu a sněhové zdobení (na 1 bílek 100g cukru moučky).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné sváteční perníčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz