Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Čerstvé sardinky v Česku sice nejsou vždycky k dostání, tím spíš,
když se k nim člověk dostane, neměl by váhat. Pochopitelně pokud je má
rád . Ale nádivka se dá určitě použít na
naplnění třeba pstruha, nebo jiné rybky.
Troubu zahřejeme na 220°C. Špenát spaříme a necháme dobře okapat. Housku namočíme do mléka, vymačkáme. Všechny přísady do náplně rozsekáme nadrobno, smícháme s vymačkanou houskou, vejci, osolíme, opepříme, naplníme připravené rybičky, dáme do vymazané zapékací misky, případně zbylou nádivku rozložíme kolem, pokapeme olivovým olejem a pečeme 15 až 20 min. Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, odstraníme kyselá semínka - to v létě, když máme sladká zralá rajčata, teď v zimě jsem použila cherry, rozpůlená - nakrájíme na drobné kousky, posolíme, pokapeme olivovým olejem a malinovýcm (nebo jiným, ovšem DOBRÝM) octem. Podáváme sardinky velmi horké se salátem z rajčat a pečivem (bageta, focaccia, ciabatta...). Podle receptu Alaina Ducasse.
Recept je z kategorií: Ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plněné sardinky Riviera