Recept Plněné řízky z bůčku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vepřový bůček vykostíme, nakrájíme na čtyři plátky, roz­klepeme je hodně do šířky, osolíme a opepříme. Poklade­me je nádivkou, přeložíme v půli, okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami na závitky. Vložíme je do kast­rolu vymazaného olejem, po­prášíme moukou a mletou paprikou a krátce podusíme na malém plameni. Podlijeme je vodou, přidáme bujónovou kostku a dusíme pod poklicí, při tom je obracíme a podlévá­me malým množstvím vody. Podá­váme horké nebo studené. Příprava nádivky: Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájené žampióny, krátce opeče­me, zalijeme rozšlehaným vej­cem a umícháme v řidší nádiv­ku. Přidáme uzeninu nakráje­nou na kostičky, sýr, osolíme, a opepříme.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 15.12.03 vloženo
  • 7061x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g mé­ně tučného bůčku
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej
  • 1 lžíce hladké mouky
  • kousek bujónové kostky
  • mletá sladká papri­ka.
  • Nádivka:
  • 60 g ostřejšího salámu nebo klobásy
  • olej
  • 1 malá cibule
  • 50 g žampió­nů
  • 4 lžíce strouhaného sý­ra
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné řízky z bůčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz