Recept Plněné ravioli

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dnes som na večeru robila tieto ravioli. Veľmi mi chutili a sú z knižky Anne Wilsonová Pochúťky z mletého mäsa.

Postup

Cesto:
Zo surovín na cesto vymiesime cesto, ktoré dáme vo fólii na 15 minút do chladničky.

Plnka:
Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme na drobno nasekanú cibuľku a pretlačený cesnak, restujeme 2 minúty, pridáme mäso a opekáme, kým nezhnedne a kým sa neodparí voda, ktorú pustí mäsko. Ak sú hrudky, treba roztlačiť vidličkou. Necháme vychladnúť a nakoniec primiešame vajce na spojenie hmoty.

Omáčka:
Maslo rozpustiť, pridať šalviu a trochu spolu prehriať.

Dohotovenie:
Cesto rozvaľkáme na 1 mm hrúbku a robíme ravioli naplnené mäsovou hmotou.
Varíme vo vriacej, osolenej vode asi 6 minút, treba ochutnávať. V recepte je 5 minút, ale bolo to málo, takže skôr 6-7 minút. Vylovéné z vody som ich dávala do zmesi roztopeného masla so šalviou.
Posypeme parmezánom.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.04.11 vloženo
  • 6551x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Cesto:
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 rozšľahané vajcia
  • 2 PL oleja
  • 1/3 hrnčeka vody
  • soľ (autorka neuvádza, ale treba dať, ja som dala a bolo to mňam)
  • Plnka:
  • olej
  • 4 mladé cibuľky, ja som dala šalotku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • soľ, mleté čierne korenie (soľ a korenie autorka v recepte zabudla, dala som podľa seba)
  • 1 rozšľahané vajce
  • Omáčka:
  • tá je v originálnom recepte iná, je s mascarpone, parmezánom, maslom, šalviou a s mandľovými lupienkami, ale ja som volila len rozpustené maslo a čerstvú sekanú šalviu, masla asi polku malého a
  • šalvie som dala asi 2 plné PL
  • Parmezán na posypanie.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné ravioli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gaburiatko
739 příspěvků 04.04.11 20:17

Frantiska, je to fakt velmi dobre :) Teda salvia v kombinacii s maslom je pre mna nadherna suhra chuti, aj ta maskova plna je fakt dobra, len naozaj treba osolit a dat aj mlete cierne korenie. Ja som mala maska 500 g, tak som polku nechala len tak na obed pre dcerku na druhy den a ked som to prihrievala s trochou vody, tak som do toho maska nalupala cerstvy hrasok a trochu este podusila. Mala sa isla zadrhnut :)

 
Frantiska
927 příspěvků 03.04.11 22:50

teda to vypada nadherne :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz