Recept Plněné pečené brambory

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněné pečené brambory

Postup

Zemiaky dôkladne umyjeme, dáme na plech, upečieme a necháme vychladnúť. Na kocky nakrájanú slaninu opražíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu restujeme. Z vychladnutých zemiakov odrežeme vrch, vnútro čiastočne vydlabeme, roztlačíme ho vidličkou, pridáme zemiaky uvarené v šupke a postrúhané na jemnom strúhadle, opečenú cibuľu so slaninou, hrášok, postrúhaný syr a pretlačený cesnak. Zmes posolíme, okoreníme, dobre premiešame a naplníme ňou zemiaky, ktoré vložíme do vymasteného pekáča, obložíme zvyšnou plnkou a zapečieme vo vyhriatej rúre.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17.05.04 vloženo
  • 7145x zobrazeno

Ingredience

  • 8 zemiakov
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 200 g prerastenej údenej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 120 g tvrdého syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • 200 g zemiakov uvarených v šupke

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné pečené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz