Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Paprikám odkrojíme konec se stopkou, vydlabeme semínka i bílá žebra naplníme je mletým masem, které jsme ochutili kořením, nastrouhaným česnekem, solí a pepřem. Vložíme do malého pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme kečupem a následně šlehačkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme doměkka, což trvá něco mezi půl a třičtvrtě hodinou. Recept jsem získala od kolegyně.
Recept je z kategorií: Mleté maso
houskový knedlík nebo dušená rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plněné papriky ve šlehačce
1 příspěvek 23.8.16 02:24
Zdravim všechny co ocení dobré jidlo.
je to můj první příspěvek zde.
uvařil jsem… trošku jsem nevěřil.. nakombinoval sem 50/50 pálivé a nepálivé papriky a…
Rodinka mne málem sežrala.
mám taky rád čisté zdroje chutí. rajče.. koření.. atd.. kečup??? proto jsem nevěřil.
dal jsem to dle recepisu ( jen jsem do masové směsi dal zbytky na jemno nasekaných pálivých paprik - mám rád „čerstvou pálivost“ a to koření neumí…)
Velký pekáč paprik se „sekanou“ + LIDL pálivý kečup + 2× smetana na šlehání…
papriky co vyčuhují po lehkém zhnědnutí otočit tak aby opečení proběhlo po všech stranách a…
výsledek, velmi žravý, lehce rustikální, nicméně vynikající.
Příloha.. v troubě pečená rýže
omáčka se dá po dokončení rozmixovat či propasírovat ale ztratí tím kouzlo..
Autorovi velmi děkuji SUPER
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak to vidíš, Ahas-ver, a já si myslela, že mi to už docela jde. No tak zase nic…:-)) Prokouknul jsi mě, no. Co se dá dělat.
Ani na ty Tvoje proslulé kaďáky zatím nedošlo, nějak nemám odvahu…Že Ty se na mě proto zlobíš?
ALE - s tím opisováním se to má trochu jinak. Jsem totiž autorkou všech těch receptů, které jsem opisuji, publikuji je pod různými pseudonymy již mnoho let… Začala jsem v době národního obrození (zkus si tipnout můj tehdejší pseudonym…schválně). Jejich realizaci jsem ale vždy přenechávala jiným. Není nad to, nechat se obsluhovat. Čau B.
Ajta - krajte, copak se nám to tu vylouplo? Bludnej a eště blbej? To je ale fakt neštěstí, viď!
Neboj, karafiátky nebudou, máme tu i kopretinky. Vzadu, za zdí, mezi plevelem.
A co třeba jeden citátek k navnadění: „Milované ženušce vděčný manžel“.
Pročpak je jí ten pacholek asi vděčný ???
Ale od zítřka už se zase striktně držím vaření. Fakt.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Mrtvolo, tak to tě zklamu, citáty z pohřebních věnců zatím naštěstí neznám. Dosud jsem si vystačila s „Babičce vnoučata s rodinami“ (jména neuvedu, je jich moc). Ani v květinách se neorientuji - všem Vám vzduchem posílám stolistou růži a já si vystačím s pomněnkou a velkým svazkem kopretin, tak čerstvým jako v den mojí svatby..
Karafiát nemusím, nějak ho zprofanovaly oslavy „emdéžet“
Při servírování paprik ve šlehačce (i s tím neodmyslitelným, zdá se nelabužnickým kečupem) Vám všem přeji dobré chutnání..!
možná i kytici rudých karafiátů, či nevinných lilií?
to určitě udělám, jsem taky odpůrce kečupu, ale když Eja říká, že to jde, taky to vyzkouším
. Já jinak dávám jen rajský protlak a ničím
nezahušťuji a k tomu těstoviny, tentokrát bude něco jiného, ta omáčka
bude určitě moc dobrá. Realizuji příští týden a ozvu se. Pa. B.
Hmmmm, bono, tyhle papričky jsem měla na mysli. S tím ostrým kečupem prosím. Uchytám ti za to výběr citátů z pohřebních věnců, samá kvalitní poezie.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Oprava: JÍ poděkovat..:-))
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Téda:-), tolik ohlasů a ještě realizace s pochvalou od Eji… Tak to musím kolegyni interpretovat a ještě jednou ji poděkovat a pochválit recept. Tvrdila mi, že jinak papriky už nedělá a zdá se, že u nás to v budoucnu bude podobné. Dělala jsem vždy dva druhy omáčky - zahuštěný a ochucený výpek pro manžela a rajskou pro děti (on ji nejí), ale tohle chutnalo bez výjimky všem.. B.
Padre moje řeč, pokud ten kečup není z nějakého nejlevnějšího výprodeje..proč ne.
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle určitě stojí za vyzkoušení. A zkusím to nejdřív podle receptu s kečupem - možná jsem barbar, stejně tak moje milá žena, dcerky, jejich chlapci, ale my proti kečupu nic nemáme. Je to zvláštní, ale u mnoha receptů, ve kterých se objeví kečup, se dá téměř s jistotou předpokládat, že se objeví návrh na jeho nahrazení protlakem. Ale proti chuti žádný dišputát. Trošku mi to připomíná pořad Mňam aneb Prima vařečka, kdy jedna z prvních průvodkyň, stará dobrá Kateřina Josífková, téměř vždy navrhovala nahradit majonézu jogurtem…Určitě to někdy není na škodu, ale někdy mi to připadalo ( připadá ) už jako módní záležitost…Přeji hezký den!
Di, Passata ochucená chilli, hnědým cukrem a solí by asi šla…ale pokud takový odpůrce kečupu jako já říká, že kečup ano, tak tomu věřte. Dokonce jsem ho včera kvůli tomuhle musela koupit, protože ho doma normálně nemám.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Dělám téměř totožně, jen dávám 1/2 kečupu ostrého, 1/2 kečupu jemného (kvalitního) a malou konzervou rajského protlaku, nebo rajské šťávy. S rýží to nemá chybu. Terrinka
2452 příspěvků 25.1.09 03:43
a nešla by použít třeba passata, trocha chilli a případně trocha cukru (třeba hnědého)? Ten kečup se mi totiž taky moc nelíbí, všecka jídla s ním mi přijdou taková jako „průmyslová“.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
No, asi máš Ejo pravdu. Možná v tomto případě…
Holky, já jsem zapřisáhlý odpůrce kečupu, fakt, špagety polité kečupem a posypané strouhaným eidamem jsou pro mne představa super fuj
.
Ale v tomhle receptu má své místo, použila jsem Heinz hodně ostrý a bylo to skvělé. Vyladit tu finální chuť při použití rajského protlaku a šlehačky bude dost složité, určitě by se musel dosladit a dokořenit, ale nevím......
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Jandule, taky nepoužiju kečup. Ten taky „nemusím“.
Je to hodně podobné receptu uveřejněnému v kuchařce „Co chutná v Evropě“ (nějaká 70-tá léta). Jen tam místo kečupu užívají rajský protlak a místo šlehačky zakysanou smetanu. Rajský protlak ředí vývarem. Samozřejmě je tam koření klasické, nikoli koupená směs. Kečup se šlehačkou mi trochu vadí.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo, jo, někde jsi už psala, že se po bramborách múžš utlouct.
Já už ne, já se jich totálně přejedla.
Leda snad pečené v troubě, ty ještě pořád můžu.
Ty papriky by mi bodly s rýží.
Ahoj
Sylvie
Sylvie, bude to dobré…Moc jsem se po přečtení nerozmýšlela a včera byla večeře. Knedlík bych k tomu považovala za barbarství, rýže je standard a s brambory to bylo super - ale na mne nedejte, já jsem bramborový maniak.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, tohle se mi zalíbilo na první pohled. Fajn, doufám, že to bude dobré.
Ahoooj
Sylvie