Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bajoo Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Vzhledem k tomu, že recept je na 6 paprik, uvádím počet porcí 6. Ale
u nás by to bylo tak sotva pro tři Maminka dělala papriky vždy ve velikém
kastrolu ve dvou vrstvách, a byli jsme jen čtyři…
Vyškvaříme kousek nadrobno nakrájeného špeku (můžeme nahradit
anglickou slaninou nebo uzeným na trošce sádla, ale špek je lepší), po
chvíli přidáme nakrájenou menší cibuli a necháme ji zesklovatět.
Smícháme ½ kg mletého masa, sáček téměř vařené rýže, cibuli se špekem, lžičku octa, osolíme a
opepříme. Směsí naplníme papriky, vložíme je do kastrolu a zalijeme
rajskou šťávou (v nouzi možno rajským protlakem zředěným vodou asi 1:1)
tak, aby byly papriky potopené a trochu osolíme; můžeme přidat trochu
maďarské paprikové pasty. Dáme asi na půl hodiny vařit na mírném ohni.
Vařené papriky vyndáme a do omáčky přidáme jednu až dvě kysané
smetany; omáčku dosolíme, krátce povaříme a papriky vložíme zpět
prohřát. Omáčku nezahušťujeme!
Papriky podáváme v hlubokém talíři s hodně omáčky a s bramborami
vařenými ve slupce; jí se lžící
Recept je z kategorií: Mleté maso
brambory vařené ve slupce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění