Recept Plněné papriky pečené

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z paprik odstraníme jadřince a umyjeme je. Z mletého masa a ostatních ingrediencí připravíme náplň. Papriky naplníme, vložíme je do pekáče. Přidáme bobkové listy, pepř, sůl, nové koření, na kousky nakrájená rajčata a odřezky z paprik. Zalijeme litrem rajčatového džusu. Dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme asi 40 minut. Během pečení papriky otočíme.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 09.09.07 vloženo
  • 28563x zobrazeno

Ingredience

  • 8 paprik
  • 3 rajčata
  • Náplň
  • 500 g mletého masa
  • 1 vejce
  • majoránka
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • hrst ovesných vloček nebo strouhanky
  • Zálivka:
  • 1 litr rajčatové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření.

Doporučená příloha

  • vařené brambory nebo rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné papriky pečené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Plněné papriky pečené

peon11
14 příspěvků 31.10.09 15:15
Re: Plněné papriky pečené

Dovolte poznámku. Omáčka je vynikající, když se do ní přidá stonek celerové natě a zahustí se záfrigem. To je řídká jíška se sladkou paprikou. Tak to dělají v Srbsku.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené

Právě jsem papriky dodělala. Přidávám ještě oregano, bazalku a pod papriky nakrájenou cibuli a dávám jí dost (na 4 papriky, 2 cibule menší, nebo 1 velkou) , zcela nakonec zjemním smetanou. Dělám je z tlustostěnných paprik, ale nepeču, já je dusím.
Už jsem ochutnala a takto nám to chutná úplně nejvíc a je to naše oblíbené jídlo. T.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené - marmeládo :-)

pochvalu jsi už dostala, protože jsou fakt vynikající, bez ochutnávání a dochucování, já tedy do omáčky dávám ještě dva tři hřebíčky, síla zvyku a chuti :-), a protože nás lesních hladovců bylo víc, tak jen nekulturní tady někde foto. Měj se a těším se :-)

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené

Díky všem. Tolik pochvaly u tak jednoduchého receptu jsem nečekala. Ještě jednou díky, jsem velmi potěšena!

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené-Marmeládko,

tak děti už dobaštily, na talířích nic nezbylo, takže to je nejlepší vysvědčení..:-))
Omáčku jsem trochu zahustila, protože k tomu byly knedlíky, aby se nerozmáčely. Cukr jsem nakonec také přidala, ale to asi záleží na druhu použité rajčatové šťávy (dala jsem Relax pikant). Ještě jsem si dovolila inovaci - do omáčky jsem před pečením přihodila pár celých stroužků česneku a vůbec to není špatné. Maso jsem, jak tu radila Lydia, zahustila instantní bramborovou kaší - výborné. Děkuji za recept. Bona

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené-srimpik

Nasledy na mou duši čestný. Stěhuji se na zvěřinová jídla- „jágrecht“
Tyto pečené papriky dělávala už moje babička, pak k nim udělala asi paprikovou omáčku a zazdila to skoro půllitrem smetany, sbírané naběračkou z mléka. TO BYLO něco !!

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené
:))
bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené-Jandulko,

ani to předchozí nečti..:-).
Takový hezký recept a ta diskuze se nám takhle „zvrtne“. Já vím, že jsem to začala tím svým rizotem, omlouvám se, hlavně Marmeládce!:-)) Pojdte se bavit o paprikách…mimochodem, u nás budou dnes k večeři, heč:-))!

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené-srimpik

Ani zdaleka, bych se nechtěl plést do záležitostí veterinářů.
Podle mých zkušeností srdíčko mrtvého zvířete by asi nemělo mít vadu, co se týče konzumace. Játra a plíce by měly být čisté bez jakýchkoli změn tvaru a změn barvy. Dále asi vím, že běžné nemoci zvířat i jejich paraziti se zničí důkladným provařením nebo propečením delší dobu.
Chci zdůraznit, že toto je můj soukromý názor a vědomosti neoborníka co se týče veterinárních záležitostí. Fakt je , že v mysliveckém kursu, jsme se učili o základních nemocech lovné zvěře a prevenci. Je to už pár pátků a je možné, že dnes volně žijící zvěř , může mít něco špatného co tehdy nebývalo.
Asi bych dal jatýrka do vhodné nádoby a spojil se s veterinářem aby rozhodl nebo poradil. Zdravím.

srimpik
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené - muchacho

Muchacho, jiste mi poradis!! Blizi se sezona odstrelu vysoke a ja, holka z Prahy (co ted par let zije v Kanade), zase budu pomahat lovcum .. K memu zdeseni ale vzdy vsechny vnitrnosti nechaji tam, kde zvire vyvrhnout…bez prohlizeni. Nejsem veterinar, muze laik poznat nemoc…? Krasnych jaaatyrek, srdicka mne bylo tak lito!! Diky moc.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené - Jandulo :-)

však taky v sobotu budou :-),

marmíško :-), to koukáš, kam jsme se dostali od paprik, co :-)))

bono :-), nedělej si nervy, každý máme rád něco a buď ráda že jsi gurmet :-)

Jandula
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené - bono

Neboj, já tě v tom nemůžu nechat!!! Eufemisticky řečeno, nedělá se mi dobře už při čtení této diskuze :-))
A přitom ten recept je tak kráásnej :-))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené

Ach jo, nějaký labužník, který nejí vnitřnosti tu není…? :-)) Já vím, zase řeknete, že nevím, co je dobrý…:-) a možná, že nejsem ten správný gurmán…:-)

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené-Danda

Mluvíš či píšeš mi ze srdce. Naprostý souhlas.
Mám jen občas možnost skoro jen ochutnat, vepřové, z prasete, krmeného bramborama, hovězí , které coby ještě zvíře se páslo na louce u lesa , slepice kuřata z výběhu na jakési zahrádce krmené zrním, brambory z pole hnojeného výlučně hnojem, kompostem atd. Je to zcela něco jiného, než to co se dnes koupí. I na BIO potraviny mám svůj vyhraněný názor.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené - Muchacho .-)

bohužel pro nás je dnes ve všem, proto nepoužívám v 99% instantní náhražky, dostaneme toho velký podíl z normální stravy, bohužel i z té BIO, vrátila bych se docela ráda na venkov před 150 lety :-))

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené-Danda

Svatá pravda. Když se pořádně prohlédnou na světle, jestli nemají nějaké chorobné změny, fleky, Vynikající.
Doporučovala se syrová játra asi hovězí, lidem s chudokrevností. K doplnění červených krvinek. To bylo v dobách, kdy to byla vzácná surovina. Dnes to řešíme chemií a je to.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené - Muchacho :-)

a to lovci tvrdí, že játra jsou nejlepší syrová, ještě teplá…

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené-bona

Ještě se vracím dnes naposledy . Býčí žlázy patří k velkým pochoutkám. Bohužel málokdy jsou v prodeji. Alespoň zde, kde žiji. Věřím , že je to podpultovka !!!
Dando nejen krůtí žaludky ale i kuřecí je Něco !!

Jako lovec jsem si často vařil " jágrecht" Tj. myslivecké právo. Všechny jedlé vnitřnosti ať srnčího, jeleního i divočáka. Přímo miluji !

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené- Boni:-)

To je zvláštní, jak je každý jiný. My jsme se doma se ségrou jako děti o srdíčko z nudlové polévky přetahovaly, ona vyhrála a já byla uražená:-))) Maminka mi ho pak tajně slíbila, prý jenom pro mě! :-))Nikdy nebylo, ale mně to bylo jedno, už jsem o tom dávno nevěděla:-))Mozeček se u nás kupodivu nevařil, ale po Tvém výkladu začínám chápat, že to možná byla chyba. Teď už vím, čím to je, že si tak často připadá jako blbec:-)))

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené-lydia

Instantní bramborová kaše je cosi velice extra. Při čtení jídelníčku, jsem několikrát přehlédl, že je jídlo s bramborovou kaší. Samozřejmě instantní. Požádal jsem kolegy, aby mi dali veřejně přes hubu, když si dám něco s bramborovou kaší, samozřejmě ne jinou než instantní. Ani mi snad tolik nevadí omáčka č.6 nebo č. 8 nebo i jiné číslo, v průmyslovém balení a v syntetickém provedení.
Na zámku jsem se nenarodil.
Pozdrav

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené

Já myslím, že není problém recept přizpůsobit indivindy chutím. Někdy opravdu přislazuji, záleží na džusu. Tak dobrou :))!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené

a jestlipak se mi povede obrázek paprik

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené - Teo :-)

a takové krůtí žaloudečky zadělávané a s rýží :-), pozítří si dělám laskominy, a to původně jsem je vařila psovi !!! :-)

A plněné papriky, když jsou trošinku pálivé a troubě dělané s připálenými puchýřky, které dodají tu osobitou chuť… :-)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené-Teo:-))

Ty mi dáváš…bála jsem se, že v tom výčtu budeš pokračovat až po býčí žlázy:-). Já to prostě nemůžu, asi jako když má někdo hrůzu z pavouků nebo výšek… Mám několikanásobnou vzpomínku z dětství…babička (ta, co nás teď opustila) mě krmí nudlovou polévkou a vybírá z ní hlavně „srdíčka“ - asi kuřecí, co já vím - nutí mě je jíst coby největší lahůdku a mně se obrací žaludek… A maminka do nás zase cpala mozeček, že prý potom budeme chytří… No, moc ho do mně nedostala, ale ona určitě myslí, že jo, když jsem chodila do školy přes dvacet let…:-)

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené

Tak jsem právě dorazila domů s pytlem paprik a zítra jdu na to. Šťávu mám - džus Relax, mimochodem výborný na pití, není doslazovaný, a proto určitě přidám cukr a trošku octa. Ital by asi zešílel, protože oni cukr a rajčata dohromady neberou.:-) Ale my jsme asi odchovaní tou maminkovskou rajskou. Rajčatovou polévku také dost přislazuji… Boni, co máš proti žaloudečkům? Takové kuřecí na smetaně s domácíma nudlema, mňam. A co dršťkovka? Taky nee? :-)) A hovězí srdce slaninkou špikované......:-))) Kuřecí žaludky se dají velmi dobře upravit jako šneci, ale je třeba na to hosty upozornit, aby si nemysleli, že je chceme jen tak oblafnout. Přece jen je to jiné… Hezký večer a hezké sny:-))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené

Muchacho, připomněl jsi mi - teď v létě jsem si dala v jedné hospodě rizoto a maso se mi zdálo takové „divné“, nebylo špatné, ale nezvyklá chuť i struktura…po chvíli jsem přestala jíst a s určitým neblahým tušením se zeptala číšníka, co je to za maso… no - byly to žaludky a srdce jakéhosi zvířete :-( ! A já vnitřnosti nejím…z přesvědčení… Nedojedla jsem…:-))
Nevím, jestli jsme „lepší rodina“, spíš ne:-)), ale moje děti se měly narodit na zámku - s osobními kuchařkami i komorníky:-)
Lydie, ta instantní bramborová kaše! Opět super tip…co vše se tady člověk nepřiučí…:-)
A ještě otázka: Marmeládko, nepřidáváš ocet a cukr do omáčky? Já do rajské vždy, ale tady to možná není zapotřebí…

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené

Dříve jsem papriky dělávala na plotně s omáčkou, potom mi jedna známá poradila římský hrnec. Zkuste , jsou vynikající.
Do masa přidám ještě cibuli, někdy třeba i nakrájené zelené olivy, okořením oreganem a tymiánem. Dávám buď trochu strouhánky, nebo trochu instantní bramborové kaše. Někdo dává rýži, ale tu mám raději k paprikám. S vločkami je to dobrý nápad. Určitě vyzkouším.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené- bona

Souhlas. V lepších rodinách každý člen rodiny něco nejí. Zažil jsem osobně , kdy jedna žena si chvíli pochutnávala na xyz a zničeho nic to s Ošlivostí, Odporem odhodila a prohlásila : Já jsem zapomněla že to nejím ! !
Zdravím

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené

Díky za pochvaly, ale popravdě patří mému synovi, který je autorem - prvotní popud k použití rajčatového džusu je od něj. Tuhle verzi paprik dělám moc ráda a řekla bych, že řeší problém různých chutí tak, jak píše bona. Tak dobrou chuť a díky.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené - marmeládko,

upřímně - nejdřív jsem si pomyslela „no a co, to děláme všichni běžně“, ale pak jsem zkoukla tu překrásnou fotku(-y) ještě překrásnějšího pokrmu a začala číst podrobněji. Za prvé - vajíčko do masa - no jasně!:-) to mě nenapadlo; za druhé - super nápad s rajčatovým džusem a kusy pokrájených rajčátek!!
Já dělávám ty obyčejně pečené na másle, pro děti s rajskou - připravenou vedle - a s knedlíkem, pro manžela se zahuštěnou šťávou z pečení a s chlebem, protože on rajskou „zá:,–(ně nejí“ (a bohužel ji ani neochutná - a to ani tu mojí :-(
Tuhle Tvoji verzi prostě musím zkusit a přiznám se, že se mi už sbíhají sliny…
Mám v mrazáku „vykuchané papriky“ a podle mé zkušenosti jdou naplnit zmrzlé a rovnou péct - dokonce pustí výbornou šťávičku…takže - už vím, co s nimi:-))
díky B.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené - marmeládo :-)

víkendový oběd, těším se :-)))

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Plněné papriky pečené - marmeládko

jéééjda to je hezký, díky a přeji hezký večer.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz