Recept Plněné pálivé papričky smažené v trojobalu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněné pálivé papričky smažené v trojobalu

Postup

Výběr a příprava papriček:
Papričky musí být dostatečně „masité“ aby se daly sloupnout. Pálivost lze částečně ovlivnit množstvím ponechaných jadérek, jinak záleží na chuti, rozhodně ale spíše z dolní části stupnice pálivosti. Nejdostupnější a vyhovující jsou červené papričky běžně prodávané ( jsou masitější než zelené), raději větší a pokud možno rovné - část jadérek nechávám. Sloupnout klasickým způsobem - ogrilovat, zapařit, stáhnout, rozříznout po jedné straně a dle chuti vyndat jadérka.

Masová náplň:
Mleté hovězí podusíme doměkka, přidáme rajčatové pyré, okořeníme dle chuti oreganem, bazalkou apod., směs musí být hodně hustá. Necháme vychladnout. ( Pokud někoho napadne použít omáčku na těstoviny, tak přesně tak to dělám já, trochu odeberu, pořádně zredukuji do žádoucí hustoty).
Masová náplň není bezpodmínečně nutná, je to moc dobré i jen se sýrem.

Každou papričku naplníme trochou masové náplně a vložíme hranolek čedaru, přehneme, aby náplň byla uvnitř papričky. Pokud jsou papričky hodně úzké, přikryjeme papričku s náplní druhou papričkou.
Obalíme v trojobalu dvakrát ( tedy mouka, vajíčko, strouhanka, vajíčko, strouhanka) a ve vyšší vrstvě oleje usmažíme dozlatova. Na ubrousku odsajeme přebytečný tuk.

Podáváme jako chuťovku nebo klidně s různě upravenými bramborami jako hlavní jídlo.

P.S. Pokud se někomu zdá, že je to piplačka, tak opravdu je ......

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.11.07 vloženo
  • 5452x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • pálivé papričky
  • čedar
  • masová náplň ( viz postup)
  • vajíčko, mouka a strouhanka na trojobal
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné pálivé papričky smažené v trojobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Plněné pálivé papričky smažené v trojobalu - Manano :-)

zdravím .-), Ranec jsem konečně strčila do oblíbených :-)
Ještě jste nezapadli ? :-) D

 
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Plněné pálivé papričky smažené v trojobalu

Recept na plněné papričky v těstíčku je taky tady a další recepty na různé plněné papričky jsou v Ranci receptů zde pod názvy Chile nebo Chiles Rellenos.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Plněné pálivé papričky smažené v trojobalu - Ejo !!! :-)

šavle, slabé slovo :-), piplačka … to je, zachránila mne práce, kde jsem si papričky ogrilovala, sloupla, vysemenila, ne zcela, včera u televize jsem je naplnila a dnes večer jsme stáli všichni u otevřených balkonových dveří a chladili si jazyky :-), zítra jich pár vezmu do práce pro své otrlé, plechové kamarády. Dík :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz