Recept Plněné masové knedlíky Pra

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na rozehřáté, nakrájené slanině osmažit na kostky nakrájené rohlíky. Prochladlé polít mlékem, ve kterém je umíchané vejce a sůl. Zahustit moukou, dobře promíchat a nechat odpočinout po 1 1/4 hodiny. Vykrájet z těsta stejné kousky, udelat z nich placíčky a ty naplnit nádivkou. Zakulatit a vařit ve slané vodě po 12-15min. Uvařené propíchnout vidličkou, poskládat na mísu, polít rozehřátou slaninou a podávat se zelím. Nádivka: Vařené uzené maso zamíchat do na sádle usmažené cibule, přidat pepř a zelenou petržel, strouhanku a nakonec vejce. Vše dobře promíchat a nechat úplně vystydnout.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 10.10.02 vloženo
  • 6774x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80g slaniny
  • 5 rohlíků, nesypaných
  • 1/8l mléka
  • sůl
  • 1 vejce
  • 80-120g mouky
  • Nádivka:
  • 15g sádla, nebo jiného tuku
  • 10g cibule, na jemno nakrájené
  • 120g uzeného vepřového masa z plecka, nebo podobné
  • pepř
  • zelená petržel, posekaná
  • 30g strouhanky
  • 1 vejce
  • na drobno nakrájená, vyškvařená slanina na polití a zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné masové knedlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Cibulačka Cibulačka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz