Recept Plněné listy pórku

Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněné listy pórku

Úvod

Je zima, začalo mrznout a sněžit a tělo se těší na jaro a žádá zeleninu. Jenže zimní nabídka není moc pestrá, tak alespoň jiná úprava :-)

Postup

Pórek rozřízneme podélně na poloviny, omyjeme a listy nakrájíme na 12cm kousky.
Spaříme je ve vařící vodě, aby změkly a osušíme je.

Vepřové maso smícháme s mrkví a nastrouhaným zázvorem, dochutíme rybí omáčkou, pepřem, případně dosolíme.

Jednotlivé listy rozložíme před sebe, na horní konec dáme trochu nádivky a listy trojúhelníkově překládáme, aby nádivka nevytekla.

Naplněné rozložíme na pánev, pokropíme lžící oleje a na mírném ohni pod pokličkou pečeme asi 5 minut.
Pórek musí zůstat křupavý.
Podáváme s omáčkou podle chuti.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.01.16 vloženo
  • 2470x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5min+15min

Ingredience

  • 1 silný pórek
  • 1 polévková lžíce jemně mletého vepřového
  • 1 polévková lžíce jemně strouhané mrkve
  • kousek zázvoru
  • rybí omáčka
  • sůl
  • pepř
  • omáčka na namáčení dle chuti.

Doporučená příloha

  • r

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 20.01.16 20:01

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Plněné listy pórku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 11.02.16 00:04

Ještě mám 4 kousky hokaida, tak příště nebudu líné a s dýní si víc pohraju :oops:
S těmi chody mi dá nejvíc zabrat sestavit menu (ale hrozně mě to baví), aby se jeden posléze nezbláznil :mrgreen: Tentokrát jsem v den „D“ vlastně jenom dělal to pórové listí, upekl dýni, uvařil knedlíky.
Jóóó, a ještě jsem k aperitivu podával ÚLY ale ty jsem chystal také dopředu :)

 
daduuja
1133 příspěvků 10.02.16 22:38

@casino já tyhle piplavé práce dělám většinou u televize :-)

Hm, dýni bych glazovala v karamelu, přidala pomerančovou šťávu a chilli nebo česnek a rybí omáčku, nebyla by suchá :-)
Ten mandarinkový salát, co jsme měly, je nejen moc hezký napohled, ale hlavně šťavnatý a chutě s citronem, s mátou a mangovým práškem jsou svěží, moc se s paštikou doplňovaly :-)

Stejně máte můj obdiv, že si troufnete na tolik lidí s tolika chody :potlesk: :mavam:

 
casino
4463 příspěvků 10.02.16 22:12

@daduuja
Tak jsem koupil 3 póřiska jako manekýnino lýtko a nadělal těch trojúhelníčků na 2 pánve (asi 60 kousků) a ještě 1 pórek zbyl na polívku… Listí jsem plnil fáší ze srnčího masa se zeleninou, pečeného jako SVÍČKOVÁ
Mančaftu tůůůze chutnalo :palec: ale abych to dělal ještě jednou? Ani kdyby mě pomilovali :mrgreen:

A že ta paštéta nejni Foie gras? Jj, no…, paní casinová ráda přehání ;)
No, taky občas přeháním… Ta „glazovaná“ dýně byla upečená nasucho a pocákaná EVOO a zakápnutá balzamikovým glazé. I tak to bylo jako suchá brzda, ale protože chleba nedostali, tak to slupli i tak a bohatě zapili, že aby se jim od pusenek neprášilo :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.02.16 v 22:13

 
daduuja
1133 příspěvků 10.02.16 17:11

@casino dík za odkaz, upečeno. Sice tam vidím nemalý rozdíl od foie gras, ale chutná nám jako velice dobrá jemná paštika (po umletí a přidání ostatního jsem ještě rozmixovala tyčovým mixérem), pekla jsem na 150°C, příště zkusím ve vodní lázni :-)
Nedočkala jsem se glazované dýně, ale neva, dali jsme si http://www.labuznik.cz/…-mandarinek/ :mavam:

 
daduuja
1133 příspěvků 06.02.16 10:21

@casino to vypadá dobře, taky bych pekla při nízké teplotě, jen nevím na co je v rcp uvedené sádlo na smažení?
Doufám, že se makronky pochlubí fotem a vy rcp na glazovanou dýni :mavam:

 
casino
4463 příspěvků 05.02.16 22:11

JÁTRA už jsou udělaná, dýni budu píct až dopoledne, tak uvidíme :)

 
daduuja
1133 příspěvků 05.02.16 15:30

@casino husí játra na jídeláku, to bude asi vnitřek z morkových kostí, ne?
Jak chutná v kombinaci s glazovanou dýní?

Příspěvek upraven 05.02.16 v 15:31

 
casino
4463 příspěvků 03.02.16 20:51
Já se picnu!

Napřed nechám natisknout jídelníčky a teprve pak zkusím nové jídlo uvařit :oops: Naštěstí nás bude u stolu jenom třináct a toto jídlo jde předchytat.


Moc jsem nechápal v rcp uvedené: Pórek musí zůstat křupavý, když se napřed spaří aby změkl 8o
Není to šťastná formulace, ale nevím jak to napsat lépe :nevim: Fakt je, že když se to s tepelnou úpravou o fous přežene, tak listí nepřekrojíte ani nepřekousnete :)
Při pečení-smažení to fantasticky voní po smažené cibulce :palec: Jak jinak by to mělo vonět, že. :mrgreen:

Edit: @alena45
Já to zkušebně plnil jelitovým prejtem 8)…a byla to fantastická kombinace :)

Příspěvek upraven 03.02.16 v 22:00

 
alena45
588 příspěvků 28.01.16 21:21

Ďakujem za snahu, sľubujem, že z najblizšie kúpeného pórku to skúsim, aj keby som mala plniť len syrom. Plesňovým samozrejme, ten mám najradšej.

 
daduuja
1133 příspěvků 28.01.16 13:00

@alena45 ještě přidávám - http://www.akrodif.com/p37/, ale návod od birkany je super :-)

 
birkana
1663 příspěvků 28.01.16 08:25

@alena45, domnívám se, že @daduuja balila pórkové listy stejným způsobem, jako jsou plněny a baleny pruhy těsta zde :mavam:

 
alena45
588 příspěvků 28.01.16 00:29

Ja by som potrebovala video :( Ja zasa nerozumiem - na horní konec dáme trochu nádivky - ktorý koniec sa rozumie : ten pri koreni alebo okraj pórku pozdlž.

 
daduuja
1133 příspěvků 25.01.16 12:14

@casino maj pravdu, de to :-), ale jen u tý igelitky to má simsalabim efekt :-)

List z mého včerejšího pórku má šíři 12cm, náplně by se vešla hrst a po zabalení by to byl obr, nevím, jak by Vietnamci jedli hůlkama, spíš to vypadá na plněný zelný listy :-) :mavam:

 
casino
4463 příspěvků 25.01.16 10:05

@Alis
Jj, přesně tak jsem to myslelo :)

@daduuja
Jj, skládat to, i přes větší šíři, pude (asi) :)
Pórek jsem ještě takto neskládalo, ale cosi podobného provádím plastovým nákupním taškám, že abych se s nimi jen tak nemuchlovalo: Přeložím je podél napůl, pak ještě jednou podélně na polovic, vytlačím z polotovaru vzduch a zespodu to začnu skládat do trojúhelníčku až po ušiska. U pokladny sáhnu do kapsy…, mávnu a… čááárymááááryfuk… v ruce se mi ukáže prázdná nákupní taška :mrgreen:

 
Alis
2617 příspěvků 24.01.16 15:20

Casino, jsi stále to, co Casinem se zove? Šešulka, Milošek, striptýzek…

Dando, já to pochopila tak, že rozříznout jen tak, aby se listy rozevřely… pak máš šíři dvojnásobnou (ale jestli je to ten striptýzek?) Třeba chce Casínečko plnit trubičky pórečku :)

 
daduuja
1133 příspěvků 23.01.16 17:52

@casino občas synovi říkám - před upotřebením zatřepat -, ale dnes by to nepomohlo ani mně :-)
Jak nechat v původní šíři?, jako celé listy? Šlo by to potom skládat? Zítra musím pro pórek a zkusit, protože dnes mi někdo vygumoval :-)

 
casino
4463 příspěvků 22.01.16 19:27

„Pórek rozřízneme podélně na poloviny“
A proč nenechat listoví v původní šíři, he? :think:
Vždyť na pórek se stačí škaredě podívat, odkrojit mu šešulku (zaboha si nevzpomenu, jak toho bubáka nazývá Milošek) a on už udělá striptýzek skoro sám (samo že ten póóórek) :mrgreen:

 
jau
457 příspěvků 21.01.16 09:39

Ty jsi hračička :potlesk:

 
jolana
5064 příspěvků 20.01.16 22:11

Dando 8o :jazyk: ty carodejnice… :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz