Recept Plněné listy pórku
daduuja Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Je zima, začalo mrznout a sněžit a tělo se těší na jaro a žádá zeleninu. Jenže zimní nabídka není moc pestrá, tak alespoň jiná úprava :-)
Postup
Pórek rozřízneme podélně na poloviny, omyjeme a listy nakrájíme na 12cm kousky. Spaříme je ve vařící vodě, aby změkly a osušíme je. Vepřové maso smícháme s mrkví a nastrouhaným zázvorem, dochutíme rybí omáčkou, pepřem, případně dosolíme. Jednotlivé listy rozložíme před sebe, na horní konec dáme trochu nádivky a listy trojúhelníkově překládáme, aby nádivka nevytekla. Naplněné rozložíme na pánev, pokropíme lžící oleje a na mírném ohni pod pokličkou pečeme asi 5 minut. Pórek musí zůstat křupavý. Podáváme s omáčkou podle chuti.
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 20.01.16 vloženo
- 4023x zobrazeno
Čas přípravy
- 5min+15min
Ingredience
- 1 silný pórek
- 1 polévková lžíce jemně mletého vepřového
- 1 polévková lžíce jemně strouhané mrkve
- kousek zázvoru
- rybí omáčka
- sůl
- pepř
- omáčka na namáčení dle chuti.
Doporučená příloha
r
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Plněné listy pórku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Plněné listy pórku
Ještě mám 4 kousky hokaida, tak příště nebudu líné a s dýní si víc pohraju
Tentokrát jsem v den „D“ vlastně jenom
dělal to pórové listí, upekl dýni, uvařil knedlíky.
S těmi chody mi dá nejvíc zabrat sestavit menu (ale hrozně mě to baví), aby se jeden posléze nezbláznil
Jóóó, a ještě jsem k aperitivu podával ÚLY ale ty jsem chystal také dopředu
1151 příspěvků 10.2.16 22:38
@casino já tyhle piplavé práce dělám většinou u televize
Hm, dýni bych glazovala v karamelu, přidala pomerančovou šťávu a chilli nebo česnek a rybí omáčku, nebyla by suchá

Ten mandarinkový salát, co jsme měly, je nejen moc hezký napohled, ale hlavně šťavnatý a chutě s citronem, s mátou a mangovým práškem jsou svěží, moc se s paštikou doplňovaly
Stejně máte můj obdiv, že si troufnete na tolik lidí s tolika chody

@daduuja
ale abych to dělal ještě jednou? Ani kdyby
mě pomilovali 
Tak jsem koupil 3 póřiska jako manekýnino lýtko a nadělal těch trojúhelníčků na 2 pánve (asi 60 kousků) a ještě 1 pórek zbyl na polívku… Listí jsem plnil fáší ze srnčího masa se zeleninou, pečeného jako SVÍČKOVÁ
Mančaftu tůůůze chutnalo
A že ta paštéta nejni Foie gras? Jj, no…, paní casinová ráda přehání

No, taky občas přeháním… Ta „glazovaná“ dýně byla upečená nasucho a pocákaná EVOO a zakápnutá balzamikovým glazé. I tak to bylo jako suchá brzda, ale protože chleba nedostali, tak to slupli i tak a bohatě zapili, že aby se jim od pusenek neprášilo
Příspěvek upraven 10.02.16 v 22:13
1151 příspěvků 10.2.16 17:11
@casino dík za odkaz, upečeno. Sice tam vidím nemalý rozdíl od foie gras, ale chutná nám jako velice dobrá jemná paštika (po umletí a přidání ostatního jsem ještě rozmixovala tyčovým mixérem), pekla jsem na 150°C, příště zkusím ve vodní lázni

Nedočkala jsem se glazované dýně, ale neva, dali jsme si http://www.labuznik.cz/…-mandarinek/
1151 příspěvků 6.2.16 10:21
@casino to vypadá dobře, taky bych pekla při nízké teplotě, jen nevím na co je v rcp uvedené sádlo na smažení?
Doufám, že se makronky pochlubí fotem a vy rcp na glazovanou dýni
JÁTRA už jsou udělaná, dýni budu píct až dopoledne, tak uvidíme
1151 příspěvků 5.2.16 15:30
@casino husí játra na jídeláku, to bude asi vnitřek z morkových kostí, ne?
Jak chutná v kombinaci s glazovanou dýní?
Příspěvek upraven 05.02.16 v 15:31
Napřed nechám natisknout jídelníčky a teprve pak zkusím nové jídlo uvařit
Naštěstí nás bude u stolu
jenom třináct a toto jídlo jde předchytat.
Moc jsem nechápal v rcp uvedené: Pórek musí zůstat křupavý, když se napřed spaří aby změkl
Není to šťastná formulace, ale nevím jak to napsat lépe
Při pečení-smažení to fantasticky voní po smažené cibulce
Edit: @alena45
…a byla to fantastická kombinace 
Já to zkušebně plnil jelitovým prejtem
Příspěvek upraven 03.02.16 v 22:00
588 příspěvků 28.1.16 21:21
Ďakujem za snahu, sľubujem, že z najblizšie kúpeného pórku to skúsim, aj keby som mala plniť len syrom. Plesňovým samozrejme, ten mám najradšej.
1151 příspěvků 28.1.16 13:00
@alena45 ještě přidávám - http://www.akrodif.com/p37/, ale návod od birkany je super
@alena45, domnívám se, že @daduuja balila pórkové listy stejným způsobem, jako jsou plněny a baleny pruhy těsta zde
588 příspěvků 28.1.16 00:29
Ja by som potrebovala video
Ja zasa nerozumiem - na horní konec dáme
trochu nádivky - ktorý koniec sa rozumie : ten pri koreni alebo okraj pórku
pozdlž.
1151 příspěvků 25.1.16 12:14
@casino maj pravdu, de to
, ale jen u tý igelitky to má simsalabim
efekt 
List z mého včerejšího pórku má šíři 12cm, náplně by se vešla hrst a po zabalení by to byl obr, nevím, jak by Vietnamci jedli hůlkama, spíš to vypadá na plněný zelný listy

@Alis
Jj, přesně tak jsem to myslelo
@daduuja

Jj, skládat to, i přes větší šíři, pude (asi)
Pórek jsem ještě takto neskládalo, ale cosi podobného provádím plastovým nákupním taškám, že abych se s nimi jen tak nemuchlovalo: Přeložím je podél napůl, pak ještě jednou podélně na polovic, vytlačím z polotovaru vzduch a zespodu to začnu skládat do trojúhelníčku až po ušiska. U pokladny sáhnu do kapsy…, mávnu a… čááárymááááryfuk… v ruce se mi ukáže prázdná nákupní taška
Casino, jsi stále to, co Casinem se zove? Šešulka, Milošek, striptýzek…
Dando, já to pochopila tak, že rozříznout jen tak, aby se listy rozevřely… pak máš šíři dvojnásobnou (ale jestli je to ten striptýzek?) Třeba chce Casínečko plnit trubičky pórečku
1151 příspěvků 23.1.16 17:52
@casino občas synovi říkám - před upotřebením zatřepat -, ale dnes by to nepomohlo ani mně

Jak nechat v původní šíři?, jako celé listy? Šlo by to potom skládat? Zítra musím pro pórek a zkusit, protože dnes mi někdo vygumoval
„Pórek rozřízneme podélně na poloviny“

A proč nenechat listoví v původní šíři, he?
Vždyť na pórek se stačí škaredě podívat, odkrojit mu šešulku (zaboha si nevzpomenu, jak toho bubáka nazývá Milošek) a on už udělá striptýzek skoro sám (samo že ten póóórek)
457 příspěvků 21.1.16 09:39
Ty jsi hračička
5068 příspěvků 20.1.16 22:11
Dando
ty carodejnice… 