Recept Plněné lilky se sýrem Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněné lilky se sýrem

Úvod

Předkrm nebo samotné jídlo, záleží jen na vás! Plné sýru, plné chuti :)

Pro dvě osoby jako hutnější předkrm.

Postup

Pomocí ostrého nože rozkrojíme a vydlabeme lilek. Natřeme uvnitř olivovým olejem a solí, pečeme cca 20 minut v troubě na 200°C.

Mezitím připravíme nádivku. Na olivovém oleji osmažíme šunku, cibuli, přidáme česnek a na kostičky nakrájený zbytek lilku, solíme dle potřeby a dochutíme chilli. Restujeme cca 5-10 minut, lilek potřebuji pěkně osmahnout. Nakonec přidáme strouhaný sýr a naplníme touto směsí lilkové vaničky. Dopékáme v troubě cca 10 minut.

Poznámka: Čím menší lilky, tím víc se hodí jako předkrm a menší plněné lilky vypadají i lépe.

Poznámka: Experimentujte se sýry, příště zkusím gorgonzolu nebo nějaký uzený sýr.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.08.12 vloženo
  • 13779x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 menší lilek (250 g)
  • 1 cibule
  • 100 g domácí šunky (jakékoliv kvalitní šunky nebo slaniny, můžete ale celkem vynechat)
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g sýr grand moravia
  • 50 g sýr chedar
  • olivový olej
  • sůl
  • chilli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

veseleboruvky 13.08.12 15:32

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Plněné lilky se sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
veseleboruvky
28 příspěvků 15.08.12 10:01

Musím přiznat, že moje trouba není supr, občas se divím, jak jí něco trvá :) Jinak je pravda, že mně lilek chutná echt propečený, někomu zas skoro bez tepelné úpravy.

 
di
2451 příspěvků 14.08.12 19:36

Casino: máte pravdu, neumím číst…

 
casino
4463 příspěvků 14.08.12 19:14
naučme se číst..., nebo psát...

Pomocí ostrého nože rozkrojíme a vydlabeme lilek. Natřeme uvnitř olivovým olejem a solí, pečeme cca 20 minut v troubě na 200°C.
No, já to čtu tak, že vydlabané slupky se v žáru pece vypálí ve skořápky (vaničky), které se posléze naplní… :) :mrgreen: :)

 
di
2451 příspěvků 14.08.12 17:51

20 minut předpékat - není to pak jak hadr? Podle mě by stačilo tak půlku té doby, stejně se to potom ještě peče dál. Osobně dělávám zapečené lilky po kratší dobu, ale každý holt máme jiné chutě.

 
ucitelas
328 příspěvků 14.08.12 17:08
i trochu beambory

Ono to zmusakovatí :)

 
veseleboruvky
28 příspěvků 14.08.12 11:09

Niva zní skvěle :palec:, jsem si říkala, že tam příště přidám sušená rajčata a gorgonzolu :)

 
Zuzka1973
2112 příspěvků 14.08.12 10:56

Dělám hodně podobně, je to výborná věc :palec:
Většinou dovnitř dávám nivu a pak před dopečením nahoru dávám ementál. Někdy ještě do náplně přidávám rajče či papriky… Co zrovna zahrádka nabízí, vždy to je dobrota :kytka:

 
veseleboruvky
28 příspěvků 14.08.12 09:08

A je to hlavně strašně jednoduché, nedá se to pokazit :)

 
ucitelas
328 příspěvků 13.08.12 17:37
Velmi dobré

Doma to děláme také. :palec:

 
Frantiska
927 příspěvků 13.08.12 17:24

Vypada to zajimave

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hruškový koláč Hruškový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz