Recept Plněné kalamáry

paprika Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejdříve uvaříme kalamáry ve vodě s půlkou cibule a s jedním stroužkem česneku, což trvá 30 minut. Kalamáry slijeme a zchladíme ve studené vodě. Mezitím si připravíme náplň: rozmačkáme avokáda se sýrem, česnekem, petrželkou a šťávou z limety. Želatinu rozpustíme ve 4 lžících vody, vmícháme do ochuceného avokáda, dobře promícháme. Polovinu kalamárů odložíme, druhou půlku naplníme avokádovou pěnou, konce kalamárů sepneme párátkem. V lednici necháme ztuhnout asi 3 hodiny. Jako přílohu si připravíme salát z rajčat, cibule, koriandru a feferonek (chile serrano). Zbylé kalamáry nakrájíme na proužky a vmícháme do salátu. Plněné kalamáry podáváme bez párátek, doplníme salátem.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 02.04.07 vloženo
  • 11742x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg očištěných kalamárů
  • 9 kusů nasekaných středně velikých rajčat
  • 1 a půl nasekané cibule
  • 8 chiles serranos - zelených feferonek, nasekaných
  • 2 zralá avokáda
  • 1 limeta
  • 2 stroužky česneku
  • 180 g krémového sýra
  • 14 g želatiny
  • půl hrníčku nasekaného koriandru
  • půl hrníčku nasekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné kalamáry

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Květáková polévka Květáková polévka
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz