Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Vietnamská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Silvester je za rohom, tak tu je taky maly recept pres "sampionov" ktorym sa aj stiplave zda malo stiplave. Takze plnene fefronky s omacku z ciernych fazuliek a chilli oleja. 1-Toto je volna adaptacia klasickeho vietnamskeho receptu (Cà Tím Dồn Thịt).Kde plnia zmesou masa a kreviet rozlicne zeleniny od uhoriek, cez baklazany atd. Bravcove maso nakrajame na mensie kocky pridame nakrajane predvarene osupane krevety na drobno nakrajanu cibulu salotku.Tak 1 lyzicu rybacej omacky (na tu pozor kdo nie je zvyknuty ma dost ostru chut a vonu radsej sojovu omacku, trosku korenia. 2-Zmes som dal do mixera pridal lyzicku sezamoveho oleja a premixoval do skoro do hladka keby bola zmes velmi sucha aj lyzicu dve vody. 3-Vyberal som vacsie cervene chilli papriky,(nedavam mnozstvo neviem ake sa teraz predavaju) ostrim nozom som odkrojil po dlzke hornu tretinu aby som mal "misku" vybral semienka , kdo nemusi az tak stiplave vyreze aj blanky. Naplnil - natlacil rukou mletu zmes , a dal som naplnene papriky schladit do ladnicky cca 30 minut. Vybral a dal fritezy na etapy na niekolko minut vyprazit. Treba vyskusat jednu papriku ako dlho treba vyprazat.Vyprazene papriky som dal osusit na misku na papierovy obrusok. 4-V malej panvici som oprazil rychlo trosku cesneku a pridal kupenu omacku z aziskeho obchodu chilli a cierne fazulky v chilli oleji (chuti ako palivo do rakety). Serviroval som s touto "omackou" a prizdobil pazitkou. Nikdo z mojich znamych co maju radi stiplave sa nestazoval, ze je to malo palive. Dobru chut
Recept je z kategorií: Mleté maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plněné feferonky pro masochisty