Recept Plněné červené cibule Dia Veg Linie

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněné červené cibule

Úvod

Červené cibule se tady na Labu jako hlavní surovina moc nevyskytují, to je asi škoda.
Ale - inspirující recept Yotama Ottolenghiho je taky z bílých :-)
Hezký předkrm či s bagetou lehká večeře.

Postup

Cibule oloupeme, seřízneme maličko od strany do země a víc ze strany směrem k nati. Povaříme v zeleninovém vývaru s trochou bílého vína do poloměkka.
Mezitím si připravíme náplň - strouhanku smícháme s rozdrobeným sýrem, nasekanou petrželí, rajčaty, nadroboučko nasekaným česnekem, připepříme a s citem dosolíme.
Cibule rozebereme - vnější cca 2 vrstvy necháme jako mističky, mezivrstvy také naplníme, prostředek nasekáme a přidáme do náplně.
Cibule naplníme - mističky, válečky z mezivrstev, vložíme do zapékací misky, přelijeme trochou vývaru, ve kterém se vařily.
V troubě na 170 st. pečeme cca 30 minut, dle potřeby přeléváme vývarem.
Z rozmařilosti můžeme na posledních 10 minut přihodit trochu shimeji houbiček.
Před podáváním lehce pokapeme dobrým olivovým olejem.


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.03.16 vloženo
  • 1102x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 4 červené cibule
  • 3 vrchovaté PL strouhanky
  • 100 g balkánu nebo fety
  • 2 velké hrsti hladkolisté petrželky
  • 2 PL pasírovaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 02.03.16 14:39

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Plněné červené cibule

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 02.03.16 19:26

Ejo :palec:
PS: hocaku cibulu vezmem, a zdola (cize tej casti co je v zemi) vyrezem do nej nozikom kuzel po obvode r=trosku vacsi ako je ta dolna cast co ma fuziky a kuzel preto lebo sa tym narezu aj vnutorne vrtvy…dam obvarit do stipkou sili osolenej vody. Po obvareni a malickom ochladeni uz staci len vrstvy stahovat ako kosielky cez hlavu..irakcania neobvaraju, len do toho vyrezaneho kuzela nasypu sol a nechaju cibulu prikrytu pokrievkou v mise cez noc a potom rozoberu..
:mavam:

 
Zuzka1973
2139 příspěvků 02.03.16 19:22

@Eja Právě toho se bojím, proto se raději ptám, když znáš výslednou chuť :)
Já raději vydržím do nákupu… nivu sice ráda, ale dík za potvrzení domněnky, že zde to nebude dobré měnit :)
Alespoň se budu o to víc těšit :) :mavam:

 
Eja
3811 příspěvků 02.03.16 18:31

@Zuzka1973 bude to chuťově úplně jiné - přerazí to podle mne ostatní chutě, Niva je prostě taková…

 
Zuzka1973
2139 příspěvků 02.03.16 18:27

Šla by niva? Momentálně nic jiného v lednici nemám… ale chuť na ty cibule je velká, do obchodu se dostanu až někdy o víkendu - nechce se mi čekat :D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz