Recept Plněné červené cibule Dia Veg Linie

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněné červené cibule

Úvod

Červené cibule se tady na Labu jako hlavní surovina moc nevyskytují, to je asi škoda.
Ale - inspirující recept Yotama Ottolenghiho je taky z bílých :-)
Hezký předkrm či s bagetou lehká večeře.

Postup

Cibule oloupeme, seřízneme maličko od strany do země a víc ze strany směrem k nati. Povaříme v zeleninovém vývaru s trochou bílého vína do poloměkka.
Mezitím si připravíme náplň - strouhanku smícháme s rozdrobeným sýrem, nasekanou petrželí, rajčaty, nadroboučko nasekaným česnekem, připepříme a s citem dosolíme.
Cibule rozebereme - vnější cca 2 vrstvy necháme jako mističky, mezivrstvy také naplníme, prostředek nasekáme a přidáme do náplně.
Cibule naplníme - mističky, válečky z mezivrstev, vložíme do zapékací misky, přelijeme trochou vývaru, ve kterém se vařily.
V troubě na 170 st. pečeme cca 30 minut, dle potřeby přeléváme vývarem.
Z rozmařilosti můžeme na posledních 10 minut přihodit trochu shimeji houbiček.
Před podáváním lehce pokapeme dobrým olivovým olejem.


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.03.16 vloženo
  • 1082x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 4 červené cibule
  • 3 vrchovaté PL strouhanky
  • 100 g balkánu nebo fety
  • 2 velké hrsti hladkolisté petrželky
  • 2 PL pasírovaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 02.03.16 14:39

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Plněné červené cibule

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 02.03.16 19:26

Ejo :palec:
PS: hocaku cibulu vezmem, a zdola (cize tej casti co je v zemi) vyrezem do nej nozikom kuzel po obvode r=trosku vacsi ako je ta dolna cast co ma fuziky a kuzel preto lebo sa tym narezu aj vnutorne vrtvy…dam obvarit do stipkou sili osolenej vody. Po obvareni a malickom ochladeni uz staci len vrstvy stahovat ako kosielky cez hlavu..irakcania neobvaraju, len do toho vyrezaneho kuzela nasypu sol a nechaju cibulu prikrytu pokrievkou v mise cez noc a potom rozoberu..
:mavam:

 
Zuzka1973
2072 příspěvků 02.03.16 19:22

@Eja Právě toho se bojím, proto se raději ptám, když znáš výslednou chuť :)
Já raději vydržím do nákupu… nivu sice ráda, ale dík za potvrzení domněnky, že zde to nebude dobré měnit :)
Alespoň se budu o to víc těšit :) :mavam:

 
Eja
3795 příspěvků 02.03.16 18:31

@Zuzka1973 bude to chuťově úplně jiné - přerazí to podle mne ostatní chutě, Niva je prostě taková…

 
Zuzka1973
2072 příspěvků 02.03.16 18:27

Šla by niva? Momentálně nic jiného v lednici nemám… ale chuť na ty cibule je velká, do obchodu se dostanu až někdy o víkendu - nechce se mi čekat :D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz