Recept Plnené buchty

(Hodnoceno 1x) Lyduska Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Plnené buchty

Úvod

Tentokrát piekla mamička. Plnila slivkovým lekvárom.

Postup

Do misky nalejeme vlažné mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme cukor, vajce, rozpustené maslo, štipku soli a zamiešame. Potom postupne vmiešavame hladkú múku a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút kysnúť. Z vykysnutúho cesta tvarujeme bochníčky, ktoré potom vyťahujeme do štvorcov, doprostred dáme náplň, rohy spojíme a buchty vyrovnáme do vymasteného pekáča alebo plechu. Každú buchtu potrieme zo všetkých strán tukom (maslom), aby sa nezlepili a pečieme v dopredu vyhriatej rúre. Hotové buchty posypeme vanilkovým cukrom.

Recept je z kategorií: Buchty

Nahlásit recept

  • 29.11.13 vloženo
  • 6788x zobrazeno

Ingredience

  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 500 g hladkej múky
  • 50 g cukru
  • 60 g masla
  • soľ
  • 20 g čerstvého droždia
  • 100 g tuku na vymazanie formy a na potretie buchiet pred upečením, aby sa nezlepili
  • vanilkový cukor
  • .
  • .
  • náplň podľa vlastnej chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.11.17 14:35

Tento recept na těsto je nejbližší tomu, co dělává mamka :)
Do těsta dávám půl na půl máslo s vyškvařeným ovčím lojem - je to lety vyzkoušené v naší rodině (ztuhlý vyškvařený lůj je výborný do sladkých kynutých těst). Časová tíseň mi ale nedovolila balit se s jednotlivými buchtami, udělala jsem proto plát a potřela jej povidly…
Pak zavinula jako roládu, nakrájela na špalíky a ty dala (pomazané sádlem, jako když se dělají buchty) do formy na dortový korpus…
Výborné, po dlouhé době jsem pekla z bílé mouky - ale do buchet prostě patří… ;)

Líbí se mi, že v tomto receptu je méně tuku, než je v tom našem, rodinném - takže vytištěno a uloženo v deskách s oblíbenými…

Foto v komentáři.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Lyduska 29.11.13 11:55

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Plnené buchty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Plnené buchty

Zuzka1973
2364 příspěvků 6.11.17 14:41

@Lyduska - Lyduško, ty na fotce jsou podle receptu tvého - moc se mi totiž líbí, že je tam méně tuku, než dává mamka moje a dodnes i já… Jediná změna byla ta náhrada poloviny másla za ten lůj, jinak vše dle receptu a opravdu spokojenost veliká - sedí to tak dokonale, že podle tohoto receptu se musí buchty povést i začátečníkům :palec: :kytka:
Takže mám vytištěn a uležen tento recept na buchty od tvojí maminky :kytka:

Jinak dávám do těsta buď jen sádlo nebo pak právě tu kombinaci másla a loje (dokud zásoby vystačí) - to je výborná věc, hlavně v koblihách a buchtách :srdce:

Zmizely všechny hned včera - s naprostým klidem jsem porušila své stravovací zvyky a klidně jsem se přecpala k prasknutí - stálo to za to, napřed jsem nevěděla, co honem upéct, když nezbývalo moc času, ale pak jsem si vzpomněla na své uložené recepty zde a došlo mi, že kynuté bude nejlepší: je rychle zadělané, pak kyne samo a pak mě napadl ten rychlejší způsob naplnění a pečené byly nastejno, jako klasicky balené :srdce:

K tomu loji: plno lidí ho ořeže a vyhodí… Je pravda, že na mazání na chléb to není, neb to má spíše vlastnosti i tuhost „stoprocentního tuku“, ale jako pekařský tuk a nebo když se smaží něčeho větší množství - na to je ideální, z domácího chovu dokonce velmi příjemně voní a ve když se neřekne, na čem je to smažené, to beztak nikdo zatím nikdy nepoznal :)
Navíc je z něj tak skvělá jíška (hlavně do zeleninových polévek), že už jen kvůli tomu si s tím vždy tu práci dám :)

Lyduska
381 příspěvků 6.11.17 10:35

@Zuzka1973, Tvoje buchty vyzerajú pekne. Ak budeš mať čas, mohla by si pridať aj recept Tvojej mamičky. Verím, že cesto s vyškvareným ovčím lojom musí byť dobré.
Jedna naša príbuzná, u ktorej mi kysnuté koláče vždy veľmi chutili, povedala, že ona dáva do cesta vždy len bravčovú masť, iný tuk nie. Jej koláče boli také vláčne, ľahké, nadýchané.

Zuzka1973
2364 příspěvků 5.11.17 14:38

Tento recept na těsto je nejbližší tomu, co dělává mamka :)
Do těsta dávám půl na půl máslo s vyškvařeným ovčím lojem - je to lety vyzkoušené v naší rodině (ztuhlý vyškvařený lůj je výborný do sladkých kynutých těst). Časová tíseň mi ale nedovolila balit se s jednotlivými buchtami, udělala jsem proto plát a potřela jej povidly…
Pak zavinula jako roládu, nakrájela na špalíky a ty dala (pomazané sádlem, jako když se dělají buchty) do formy na dortový korpus…
Výborné, po dlouhé době jsem pekla z bílé mouky - ale do buchet prostě patří… ;)
Povidla domácí - z našich švestek, ale ne z těch klasických, proto jsou trochu světlejší, ale chuťově téměř shodné s tmavými…

S těstem se moc dobře pracuje, nelepí se a i když už roky nedělám kvásek (droždí prostě jen rozdrolím do těsta před hnětením), povedlo se na jedničku :kytka: :palec:

Zuzka1973
2364 příspěvků 29.11.13 14:00

Maminka peče hodně podobné, jen to má odměřené na objemové měrky „hrnky, lžíce“, ale rozdíl je nepatrný :kytka:
Mám je od ní moc ráda a hned jsem si na maminku vzpomněla, když jsem rozklikla recept.
Už jsem dlouho nepekla z hladké, musím co nejdřív napravit :kytka:

Lyduska
381 příspěvků 29.11.13 13:49

Buchty boli výborné. Priznám sa, že sama som zatiaľ buchty tohto typu nepiekla, ale chystám sa :-)

Příspěvek upraven 29.11.13 v 13:50

di
2452 příspěvků 29.11.13 13:37

Dávám trochu víc másla do těsta, jinak je rozpis stejný. Zrovna o víkendu je budu péct, přijel synek, tak ať si má co odvézt s sebou.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz