Recept Plněné brambory po italsku

pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Plněné brambory po italsku

Postup

1. Brambory omyjeme, vaříme 20 min. a necháme sejít páru. Podélně je rozpůlíme, řezné plochy oso­líme a opepříme. Troubu předehřejeme na 220 °C. 2. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme ji na plátky. Rajčata omyjeme, vyřízneme z nich stopky a rovněž je nakrájíme na plátky. Bazalku omyjeme, opatrně osušíme a posekáme. 3. Půlky brambor střídavě obložíme polovinou plátku parmské šunky, plátky mozzarelly a plátky rajčat, bazalkou a nakonec opět šunkou. Jednotlivé brambory volně zavineme do alobalu, nahoře jej ale necháme pootevřený. Pečeme v troubě zhruba 10 min. Plněné brambory podáváme v alobalu, případně ještě ozdobíme bazalkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 07.06.04 vloženo
  • 5909x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 290 kcal, 23 g bílkovin, 15 g tuků, 15 g sacharidů
  • 4 velké podlouhlé nové brambory
  • sůl
  • čerstvě umletý pepř
  • 300 g mozzarelly
  • 2 rajčata
  • 1/2 svazku bazalky
  • 8 tenkých plátků parmské šunky (nebo jiné na vzduchu sušené šunky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněné brambory po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Štika na smetaně Štika na smetaně
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz