Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Avokada pozdlzne prekrojime, vyberieme kostku. Osupeme slupku tak ze nechame zopar tenkych pozdlznych pasikov. Osolime a pokapeme citronom. Pecienku oprazime na pokrajanej cibulke a troche oleja do makka , okorenime. Na koniec osolime a pridame pretlaceny cesnak. Potom ju rozmixujemme alebo priadne vidlickou popucime. Vychladnutu zmiesame s uvarenou ryzou. Zmesou naplnime avokado, ulozime do primeraneho pekacika alebo ohnovzdorneho skla jeden vedla druheho. Podlejeme troskou vody alebo vyvaru ( asi tak 1 a pol cm ) prikryjeme alobalom a nechame v rure dusit asi tych 20 min. Podavame so zemakmi, zemiakovou kasou alebo s chlebikom alebo pecivom. Dobru chut ! Tip: podobne robim cuketky alebo male tekvicky ku ktorym mozete urobit paradajkovu alebo smotanovu omacku, dobra je aj cesnakova kremova alebo s tavenych syrov. Ak nechcem omacku, tak zvyknem na vrch narezat paradajky na kolecka a nakoniec zapiect zvrchu + struhany syr. Pozor! avokada hned pokapeme citronom alebo limetkou inac skaredo cerna.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plnene avokado