Recept Plněná sekaná na smetaně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněná sekaná na smetaně

Úvod

Já použila namixovanou směs z nastřádaného ořezu z mrazáku, takže celkově to byla cca půlkilová hmota obsahující různé díly vepřového, kuřecího, krůtího a skopového masa…
Ale myslím, že i ze směsi vepřového a hovězího to půjde.

Postup

Maso (předem umleté) dám do mixéru, přidám vše ostatní, co je napsáno v ingrediencích v části Masová část a proženu mixérem a následně metlami. Podle potřeby dosypu strouhanku - ne moc!
Směs je „matlavá“, ale pokud si pomůžete podsypem strouhankou nebo vlhkýma rukama, jde s ní dobře pracovat a hlavně: nepraská při pečení.

Moje osobní rada: před umletím maso co nejvíc odblanit, ale to snad je jasné každému. Tak alespoň pro začátečníky to připíšu… dost blanek a „neřádstva“ (jak říkávala babička) odhalí pak i mlýnek…

Komu se nechce se s tím patlat, jde použít i pouze jemně umleté maso a strouhankou také šetřit. Prostě by to měla být opravdu spíše masová hmota, ne těsto…

Na strouhankou posypaném kousku pečícího papíru vytvaruju placku a pokladu náplní. Mrkvičky celé, vejce a okurky podélně půlené a cibuli na proužky.

Opatrně pomocí cípů papíru spojím v šišku a opatrně i s papírem přenesu do pekáče.

Pekáč by neměl být moc veliký.

Přeliji směsí z obou smetan dochucenou solí a pepřem.

Já pekla 35 minut při 160 stupních, ale dejte raději na vaši troubu - každá peče jinak…

Mám vyzkoušené oba způsoby: jak z masa šlehaného, tak pouze z jemně umletého…
Jediné, co nemám vyzkoušené, je směs pouze ze dvou druhů (vepřové + hovězí), mám totiž pokaždé ořez převážně z více druhů masa. Ale neměl by to být problém…

Během pečení sekanou máznu vodou, ve které mám rozmícháno trošku hořčice (stačí plnotučná, ale opravdu jen trošku).

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Směsi mas


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.08.12 vloženo
  • 3107x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Masová část:

  • cca 1/2 kg mletého masa
  • sůl, pepř, petrželka
  • 1 vejce
  • strouhanka dle potřeby

Na plnění:

  • Do poloměkka vařené malé mrkvičky
  • 3-4 vejce vařená na tvrdo
  • 3-4 nakládané okurky (menší)
  • 1 malá cibule
  • (může být i tvrdý sýr, ale ten dávám, jen když mám ementál)

Na zalití:

  • 100 g smetany (šlehačka)
  • 100 g smetany (zakysaná)
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • za tepla: brambory, za studena: pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 08.08.12 16:46

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Plněná sekaná na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz