Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Zuzka1973 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Já použila namixovanou směs z nastřádaného ořezu z mrazáku, takže
celkově to byla cca půlkilová hmota obsahující různé díly vepřového,
kuřecího, krůtího a skopového masa…
Ale myslím, že i ze směsi vepřového a hovězího to půjde.
Maso (předem umleté) dám do mixéru, přidám vše ostatní, co je napsáno v ingrediencích v části *Masová část* a proženu mixérem a následně metlami. Podle potřeby dosypu strouhanku - ne moc! Směs je "matlavá", ale pokud si pomůžete podsypem strouhankou nebo vlhkýma rukama, jde s ní dobře pracovat a hlavně: nepraská při pečení. Moje osobní rada: před umletím maso co nejvíc odblanit, ale to snad je jasné každému. Tak alespoň pro začátečníky to připíšu... dost blanek a "neřádstva" (jak říkávala babička) odhalí pak i mlýnek... Komu se nechce se s tím patlat, jde použít i pouze jemně umleté maso a strouhankou také šetřit. Prostě by to měla být opravdu spíše masová hmota, ne těsto... Na strouhankou posypaném kousku pečícího papíru vytvaruju placku a pokladu náplní. Mrkvičky celé, vejce a okurky podélně půlené a cibuli na proužky. Opatrně pomocí cípů papíru spojím v šišku a opatrně i s papírem přenesu do pekáče. Pekáč by neměl být moc veliký. Přeliji směsí z obou smetan dochucenou solí a pepřem. Já pekla 35 minut při 160 stupních, ale dejte raději na vaši troubu - každá peče jinak... Mám vyzkoušené oba způsoby: jak z masa šlehaného, tak pouze z jemně umletého... Jediné, co nemám vyzkoušené, je směs pouze ze dvou druhů (vepřové + hovězí), mám totiž pokaždé ořez převážně z více druhů masa. Ale neměl by to být problém... Během pečení sekanou máznu vodou, ve které mám rozmícháno trošku hořčice (stačí plnotučná, ale opravdu jen trošku).
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Směsi mas
za tepla: brambory, za studena: pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plněná sekaná na smetaně